Litera

22 Şub 20211 dk.

Çevrimiçi Etkinlik: Muriel Barbéry, Institut français Türkiye'nin konuğu oluyor

Institut français Türkiye’nin Edebiyat Salonu etkinliklerinin bu yılki ilk konuğu Kirpinin Zarafeti adlı romanıyla dünya çapında büyük başarıya ulaşan Muriel Barbéry olacak.

Barbéry 1969’da “tesadüfen” Fas’ta doğdu, Touraine’de büyüdü, Normal Sup’ta okuduktan sonra Normandiya’da felsefe öğretmenliği yaptı. İlk romanı Gurmenin Son Yemeği‘ni 2000 yılında yazdı. İkinci romanı Kirpinin Zarafeti’nin dünya çapındaki büyük bir başarıya ulaştı. 2015’te Elflerin Yaşamı ile bambaşka bir türle okurlarının karşısına çıktı. İki karşıt dünyayı içeren bir roman olan Garip Bir Ülke ise 2019'da yayımlandı. Henüz altı ay önce basılan son romanı Une Rose Seule, 2021 yılında Kırmızı Kedi Yayınları'ndan çıkacak.


 
24 Şubat Çarşamba akşamı saat 19:00'da, her zamanki gibi Yiğit Bener’in müthiş sunumuyla gerçekleşecek olan Edebiyat Salonu’nda Muriel Barbéry’ye, son romanının çevirisini yapan Ekin Özlü Akseki de eşlik edecek.


 
Zoom üzerinden canlı olarak Türkçe simültane çeviri ile gerçekleşecek konferansa katılmak için kayıt olmanız gerekmektedir.