top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

“Jean-Christophe ve Beethoven” Etkinliği Tekrar Gösterimde


Romain Rolland’ın Yapıtında Müzik: “Jean-Christophe ve Beethoven” etkinliği, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle 27 Kasım Cuma günü saat: 20:00’da tekrar izleyici ile buluşacak.


Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve Özel Saint Benoît Fransız Lisesi, geçtiğimiz hafta sonu doğumunun 250. yılında Beethoven’ı çevrimiçi bir konser ve söyleşiyle anmıştı.


Romain Rolland’ın Yapıtında Müzik: “Jean-Christophe ve Beethoven” etkinliği, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle 27 Kasım Cuma günü saat: 20:00’da tekrar izlenebilecek.


Etkinlikte felsefeci, yazar ve çevirmen Nami Başer, Fransız yazar Romain Rolland’ın Jean-Christophe romanında Beethoven’ın yerini anlatırken; devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay ise romanda ve Rolland’ın hayatında önemli yeri olan Beethoven bestelerini yorumlayacak.



Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve Özel Saint Benoît Fransız Lisesi arasında geçen yıl Ruhların İletişimi: Proust ve Müzik etkinliğiyle başlayan işbirliği, Romain Rolland’ın Yapıtında Müzik: “Jean-Christophe ve Beethoven” konseriyle sürüyor. Fransız yazar Romain Rolland’ın başyapıtı Jean-Christophe, Avrupa’da ırmak roman geleneğinin öncülü kabul edilir. Araştırmacılar, Rolland’ın, romanın başkahramanı Alman besteci Jean-Christophe Krafft’ın yaşamını anlatırken büyük hayranlık duyduğu Beethoven’ın yaşamından kesitlere yer verdiğini düşünmektedirler. Jean-Christophe’un Fransa’yla ve Fransız kültürüyle olan ilişkisi, romanın tezi için temel teşkil eder: Almanya ve Fransa’nın uzlaşması, her iki tarafın varlığını sürdürebilmesi ve Avrupa’da kalıcı barışın sağlanması için elzemdir. Rolland, Fransa ve Almanya’yı aynı nehrin iki yakası, müziği ise bunları birbirine bağlayan köprü olarak kavramsallaştırır.


27 Kasım Cuma günü saat: 20:00’da gerçekleşecek ücretsiz etkinlik için Biletix üzerinden link’e tıklayarak rezervasyon yapılması gerekiyor:


Gösterim yine Biletix tarafından sağlanacak bir platform üzerinden yapılacak ve 5 Aralık tarihine kadar Seyretix.com platformu üzerinden izlenebilecek.



bottom of page