top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

OKUYAY Konuşmaları Devam Ediyor

OKUYAY Platformu, OKUYAY Konuşmaları’nın 9.’sunu çevrimiçi olarak gerçekleştirecek. “Okuma Kulüplerinin Okuma Kültürüne Katkısı” başlığıyla düzenlenecek panelde, OKUYAY Platformu’nun bugüne kadar yaptığı araştırmalar ve toplantılar ışığında okuma kulüplerinin okuma kültürüne katkısı tartışılacak.



Türkiye Yayıncılar Birliği öncülüğünde hayata geçirilen ve ülkemizde okuma kültürüne yönelik bugüne kadar yapılan en kapsamlı projelerden biri olan OKUYAY Platformu’nun sosyal medya hesaplarında devam eden Okuma Kulübü Kurmak paylaşımlarının yanı sıra daha önce OKUYAY Buluşmaları’nda da ele alınan, okuma kulüplerinin okuma kültürüne katkısı, bu kez çevrimiçi olarak düzenlenen OKUYAY Konuşmaları 9’da farklı açılardan ele alınacak. 8 Aralık 2020 Salı günü 17.00-18.30 saatleri arasında düzenlenecek panelde, Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünden Prof. Dr. Bülent Yılmaz kulüplerin okuma kültürüne katkısını anlatırken, psikolog-yazar Şule İzgi Şahin kaleme aldığı Romandrama kitabı ekseninde “Okuma Kulüplerinin Bibliyoterapik Etkileri”ni paylaşacak. Sevim Ak Ev Kütüphanesi bünyesinde kurulan Kitapkurdu Kulübü’nde gençlerle okumalar yürüten çocuk kitapları editörü Mehmet Erkurt ise “Gençlerle Okuma” deneyimini aktaracak. OKUYAY Platformu sektör uzmanı Sevengül Sönmez ise proje ziyaretleri ve araştırmaları sırasında keşfettikleri iyi örnekleri “Avrupa’dan Örnekler” sunumunda dinleyenlerle paylaşacak. “Okuma Kulüplerinin Okuma Kültürüne Katkısı” konulu kitapçık da önümüzdeki günlerde yayımlanarak ilgililerle paylaşılacak.


“Okuma Kulüplerinin Okuma Kültürüne Katkısı” başlığıyla düzenlenecek OKUYAY Konuşmaları 9, okuma kulüpleri konusunda daha fazla bilgi almak isteyen, bir okuma kulübüne katılmayı planlayan, bibliyoterapi konusunu öğrenmek isteyen tüm kitapseverlerin katılımına açık. Zoom üzerinden herkese açık olarak gerçekleşecek toplantıya katılmak için uygulama üzerinden kayıt olunması gerekiyor. Konuşmanın linki, kayıt yaptıran katılımcılara gönderilecek.


Bilgi için: okuyayplatformu.com






bottom of page