top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Amazon'un epik fantezi uyarlaması Zaman Çarkı'ndan ilk tanıtım geldi

Robert Jordan’ın çok satan epik, fantastik serisi Zaman Çarkı’ndan aynı isimle uyarlanan The Wheel of Time dizisinden ilk fragman yayınlandı!


Başrolünde Rosamund Pike’ın yer aldığı The Wheel of Time dizisi, fantastik edebiyat tutkunlarının uzun zamandır merakla beklediği bir yapım.


Amazon Prime tarafından ekrana uyarlanan fantastik destan için ilk tanıtım videosu geldi.


Robert Jordan tarafından yazılan, orijinal adı ile The Wheel of Time serisi için Jordan 11 kitap yazdı ancak tamamlayamadan vefat etti. Son üç kitap, ünlü fantezi yazarı Brandon Sanderson tarafından tamamlandı. Amazon, dizinin ikinci sezonuna yeşil ışık yakmış olsa da, dizide 14 kitabın tamamının yer alıp almayacağı belli değil.


Amazon'a göre Zaman Çarkı; "sihrin var olduğu ve yalnızca belirli kadınların ona erişmesine izin verilen, yayılan, destansı bir dünyada geçiyor. Moiraine (Rosamund Pike), Aes Sedai adında, tamamı kadınlardan oluşan çok güçlü bir grubun üyesidir ve hikâye kendisinin Two Rivers kasabasına varmasıyla başlar. Orada, beş genç erkek ve kadınla tehlikeli, dünyayı kapsayan bir yolculuğa çıkar; içlerinden birinin, insanlığı kurtaracak ya da yok edecek olan Yeniden Doğan Ejder olacağı kehanet edilir."


Diğer taraftan, yapımcı yönetmen Rafe Judkins, uyarlama için planlarından bahsetti: “Açıkçası, mümkün olduğunca kitaplara sadık kalmak istiyorum - bunlar gerçekten sevilen kitaplar, onları seviyorum, orada harika bir hikâye var, onu anlatmak istiyoruz ve onu televizyona en uygun şekilde anlatmak istiyoruz." dedi. “[...] kötülüğe karşı iyiden çok dengeye karşı dengesizlik olan bir fantezi serisi görmek gerçekten heyecan verici. Bu, şu anda hakkında yazmaya değer bir mesaj.”


The Wheel of Time'ın ilk üç bölümü 19 Kasım'da Amazon Prime Video'da prömiyer yapacak ve yeni bölümler 24 Aralık'taki sezon finaline kadar her Cuma günü yayınlanacak.


ZAMAN ÇARKI

İthaki Yayınları

Çeviri: Niran Elçi

bottom of page