top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

2021’de Elçin Poyrazlar’ın en sevdiği kitaplar

Elçin Poyrazlar, 2021'de okuyup tavsiye ettiği kitapları Literaedebiyat ile paylaştı. "2021 yılında bende yer eden kitaplar çoğunlukla romanlar oldu. Başkalarına kesinlikle tavsiye edebileceğim beş kitap şöyle:"



Alev Dudaklı Kadın / Suat Derviş


Suat Derviş bir saray cariyesinin gözünden cinsellik, erkekler, iktidar ve saray hayatını bu tarihi romanda büyük bir hünerle ortaya koymuş. Temposu hızlı, kadın erotizmini iyi anlatan bu tarihi popüler roman sefaya düşen sarayın halktan kopuşuna da tanıklık ediyor.



Rüzgarın Gölgesi / Carlos Ruiz Zafon


Unutulmuş Kitaplar Mezarlığı serisinin ilk romanı olan Rüzgarın Gölgesi polisiye roman sınıfında sunulmuyor. Ancak 2021’de okuduğum en sıkı polisiye kurmaca bu roman oldu. Barselona'da labirentten oluşan gizli kütüphanede bir çocuğun kendine seçtiği kitabın onu sürüklediği, yıllar süren büyüleyici bir macera. Gotik, sihirli ve romantik bir başyapıt.


Annemin Kaburgası / Burçin Tetik


Annemin Kaburgası edebiyatın yapması gerekeni fazlasıyla başarıyor. Okuru sarsıyor, dürtüyor, boğazını düğümlüyor. Kimlik, göçmenlik, aşk, cinsellik, kadınlık, erkeklik, LGBTİ+ bireyler üstüne yerleşik değerleri güçlü bir dil, sağlam bir metinle ters yüz ediyor. Tekrar tekrar okuyacağım bir öykü kitabı.


Emine Hanım’ın Romanı / Aslı Alpar


Emine Hanım Aslı Alpar’ın anneannesinin hayatı üstüne bir çizgi roman. Eğitimi elinden alınan, sevdiği adamla kavuşması engellenen, ruhsal sorunlarını tek başına göğüsleyen, giderek içine kapanan, yalnızlaşan ve izleri silinen Emine Hanım’ın romanı. ‘Kutsal aile’ hapishanesinde esir gibi yaşayan milyonlarca Emine Hanımların öyküsü.


Havana'daki Adamımız / Graham Greene

1950’li yıllarda Havana’da bir elektrikli süpürge satıcısı, çok para harcayan kızının masraflarını karşılamak için casusluğa soyunursa ne olur? Peki gönülsüz bir casusun hayalinde kurduğu karakterler ve olaylar gerçekleşmeye başlarsa? ‘Mizahi polisiye’ nasıl yazılır sorusuna enfes bir örnek Havana'daki Adamımız.


2022 yılında ise çok merak ettiğim, dört gözle beklediğim kitap Oylum Yılmaz’ın romanı.

bottom of page