top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

2021’de Miyase Sertbarut'un en sevdiği kitaplar

Miyase Sertbarut, 2021'de okuyup tavsiye ettiği kitapları Literaedebiyat ile paylaştı:



Vahşi Robot’u en başta söylemek isterim. Peter Brown’un bir robota yüklediği anlam çok güçlü. Hayvanların da dilini çözmüş bir makineyle o ıssız adada ben de gezinmiş oldum. Korkunun iletişimsizlikten kaynaklandığını, birbirimizin dilinden anlamamız gerektiğini tatlı bir üslupla, tatlı bir macera eşliğinde anlatıyor. Dokuz yaşından itibaren herkesin sıcak duygulara kapılarak okuyacağı bir kitap. Keşke ben yazmış olsaydım.



Noel Domuçu ile Jack’in Müthiş Maceraları, J. K. Rowling

Başlangıçta çizgi film tadında bir okuma gibiydi, ilk çeyrek bittikten sonra derinlik başladı; felsefi göndermeler, tüketim, kullan at dünyası, etik olmayan insan davranışlarının sembolize edilmesi... Dopdolu bir kitaptı.



Çöpçüler, Darren Simpson

Nerede bir çöplük varsa oraya daldığımdan bu kitaba da iştahla daldım. Bir çocuğun hangi yanılgılarla büyüyebileceğini anlatıyor. Duvarın arkasında neler olabileceğini sorgulatıyor. En yüksek duvar ‘sizi büyütenler’ diyor.



Bir Katilin Güncesi, Kim Young-Ha

Hem kara mizah hem polisiye tadında. Konu çok ilginç. Üslup derinlikli. Bunamaya başlamış bir seri katilin, kızının başka bir katil tarafından öldürülebileceği düşüncesiyle çektiği acılar.



Kadının Fendi, Erlend Loe

Edebiyatın ille de kelli felli, şaşaalı cümleler anlamına gelmediğini kanıtlayan bir kitap. Günlük hayatın en sıradan sözleriyle kendini var ediyor, bu yüzden beğendim.

bottom of page