top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

7. Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali başlıyor

İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali, "Edebiyat Cumhuriyettir" temasıyla başlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Priştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) tarafından düzenlenen festival, 15 Eylül’de Agora Arkeolojik Kazı Alanı'nda açılış töreniyle başlayacak. Cumhuriyetin 100. yılında, yedincisi düzenlenen İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali’nin direktörlüğü Haydar Ergülen tarafından yapılacak.

Onur konuğu: İnci Aral Bu yıl 7. defa düzenlenen İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali’nin onur konuğu İnci Aral oldu. 15 Eylül’de “Cumhuriyet ve İnci Aral Edebiyatında Kadın İmgesi” isimli bir söyleşi gerçekleştirilecek.


Kentin farklı bölgelerinde etkinlikler 15 Eylül – 20 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, Güney Afrika, Makedonya, İran ve Almanya’dan da edebiyatçılar katılacak. Kentin farklı bölgelerinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Paneller, söyleşiler, şiir dinletileri etkinlikleri ve tiyatro oyunları sahneye konulacak. Festival programı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


Açık Mekan Performansları 7. İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali öncesi, festivali tanıtmak ve okuma kültürüne odaklanmak amaçlı açık mekan performansları yapılıyor. 11 Eylül’de başlayan performanslar, Erdal Çoban, Esra Akkuzu, Sedef Dumrul, Mustafa Kocakalay, Mustafa Tuncel tarafından yapılıyor. Açık mekân performansları 12 Eylül’de Konak Metro İstasyonu’nda ve 14 Eylül’de Karşıyaka Meydanı’nda yapılacak.


Festivalin etkinlik mekanları

Kentin farklı bölgelerinde yapılacak etkinlikler, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, Ahmet Piriştina Kent Arşivi, Gençlik Tiyatrosu, Bornova Aşık Veysel Amfi Tiyatro, AGORA Ören Yeri ve Kültürpark’ta gerçekleşecek.

bottom of page