top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara

Ay'dan Daha Uzakta

Lindsay Lackey'nin son zamanların gündemdeki konularından uzay ve uzay yolculuğu hakkındaki romanı, Ay'dan Daha Uzakta, Türkçede.



Astronot olmak on üç yaşındaki Houston Stewart’ın en büyük hayali. Genç Astronot Yetiştirme Programı’na kabul edildiğini öğrendiği zaman bu hayalini gerçekleştirmeye çok yakın olduğunu düşünen Houston program için ayrılırken erkek kardeşi Robbie’yi geriden bırakmanın üzüntüsünü yaşar. Babaları onları terk ettiğinden beri birbirlerine daha sıkı sarılan erkek kardeşlerin birlikte uzayı keşfetme hayali Robbie’nin serebral palsi ve epilepsi hastalıkları nedeniyle imkansızdır. Bu yüzden Houston programa tek başına katılır.

Genç Astronot Yetiştirme Programı, Houston’ın tahmin ettiğinden daha zor bir program olarak karşısına çıkar. Yeni konular, dersler, insanlar derken Houston kendisini adeta yörüngesinden sapmış hisseder ve bu programın kardeşi Robbie için uygun olmayabileceğini düşünür. Houston ise her astronotun yapacağı gibi gerçekleşmesi imkansız olduğu düşünülen hayali gerçekleştirmek işe koyulur.   


Lindsay Lackey, New York Halk Kütüphanesi, Denver Halk Kütüphanesi ve Children's Book Review tarafından 2019'un En İyi Kitabı seçilen ödüllü orta sınıf romanı All the Impossible Things'in (Roaring Brook Press) yazarıdır. Lindsay, yazar olmadan önce opera sanatçısı olarak eğitim almış, bir halk kütüphanesinde çocuk ve gençlik hizmetlerinde çalışmış ve büyük bir yayınevinde pazarlama ve tanıtım koordinatörü olarak görev yapmıştır. Colorado'da doğup büyüyen Lindsay, şimdi kocası ve şımarık köpekleriyle birlikte San Francisco Körfez Bölgesi'nde yaşıyor.



AY'DAN DAHA UZAKTA

Lindsay Lackey

Genç Timaş, 2024

Çeviri: Dilruba Aydın

Tür: Roman

384 s.

bottom of page