top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

"Ben Okurum"un konuğu Irmak Zileli



Yayıncılık dünyasının deneyimli ismi Deniz Yüce Başarır’ın her hafta farklı bir edebiyat insanını ağırladığı podcast serisi “Ben Okurum”un yeni bölümünün konuğu, yazar Irmak Zileli oldu.


Sohbetle bilgiyi buluşturan “Ben Okurum”un yeni bölümünde Başarır ve Zileli, Carson McCullers’ın henüz 23 yaşında yazdığı ilk romanını; 30’lu yılların Amerika’sında, güney eyaletlerinden birinde, sağır dilsiz bir adamın çevresinde toplanan bir grup insanın hikâyesini anlatan Yalnız Bir Avcıdır Yürek’i konuşuyor. Irmak Zileli, her alanda iletişim kopukluklarını okura aktaran romanın, o dönemde ırkçılık meselesini gündeme getirmek açısından da çok büyük önem taşıdığını ifade ediyor. Zileli, bir modern klasik olan romanı “Yalnız Bir Avcıdır Yürek, gücünü şuradan alıyor: Hem döneminin ruhunu ve atmosferini verebiliyor hem de bunu evrenselleştirebiliyor ve zamanını aşıyor. Bunu, ‘insanı anlama becerisi’ sayesinde yapabiliyor.” sözleriyle anlatıyor.



“Edebiyat insanı anlama meselesi”


Müthiş bir orkestra duygusu veren Yalnız Bir Avcıdır Yürek’in çok sesli bir roman olduğunu belirten Irmak Zileli sözlerine “Edebiyatın ne olduğunu anlatan romanlardan biri Yalnız Bir Avcıdır Yürek. Benim için edebiyat insanı anlama meselesi, insan ruhunun derinliklerine girmek ve oraya girerken de karanlık taraflarla da buluşabilme cesareti demek. Bunu muhteşem bir şekilde yapan bir yazarla tanıştığım için çok mutluyum.” diye devam ediyor.


Storytel Türkiye’nin sponsorluğunda hazırlanan “Ben Okurum”un tüm bölümlerine Storytel, Spotify, Apple Podcasts, Podtail, CastBox ve Simplecast’ten ulaşılabilir.






bottom of page