top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

“Ben Okurum”un Yeni Konuğu Akasya Asıltürkmen



Tiyatro oyuncusu Akasya Asıltürkmen, Deniz Yüce Başarır’ın storytel.tr sponsorluğunda hazırladığı podcast serisi “Ben Okurum”un yeni bölümüne konuk oluyor. Dünya tiyatro tarihinin en önemli oyun yazarlarından Çehov’un, dünyaca ünlü oyunu “Martı”yla yola çıkan ikili, sohbetlerinde yazarın diğer tiyatro oyunlarına ve öykülerine de değiniyor.


Deniz Yüce Başarır sohbetle bilgiyi buluşturan “Ben Okurum”un yeni bölümünde, tiyatro oyuncusu Akasya Asıltürkmen’i ağırlıyor ve bu defa bir tiyatro oyununu masaya yatırıyor: Martı. Dünya tiyatro tarihinin en önemli oyun yazarlarından ve aynı zamanda modern öykünün öncülerinden biri olan Anton Çehov’un kaleme aldığı Martı, 1896 yılında ilk sahnelenişinden bu yana dünya üzerindeki birçok önemli tiyatro topluluğunun repertuarında yer alıyor. Sohbetlerine Martı’yla başlayan Başarır ve Asıltürkmen, söz konusu Çehov olunca, yazarın diğer önemli tiyatro eserleri Vanya Dayı, Vişne Bahçesi ile Üç Kız Kardeş’ten ve öykülerinden de söz etmeden duramıyor. “Ben Okurum” yeni bölümüyle dinleyenleri repliklerin havada uçuştuğu, sahne tozunun kulis tozuna karıştığı, bir yazarın, edebiyat ve tiyatro tarihinin izinde bir yolculuğa çıkarıyor.



Çehov oyunu sahnelemenin bir oyuncu için milat niteliğinde olduğunu söyleyen bölüm konuğu Akasya Asıltürkmen, “Çehov oynadıktan sonra bir oyuncu asla eskisi gibi olamaz. Gizli bir öğretmen gibidir Çehov.” diyor. Kendisi için büyük rollerin değil de lezzetli ve çekici rollerin daha önemli olduğunu belirten oyuncu, “Benim için Martı’nın en cazip rolü Maşa. Maşa’nın o çıkmazdaki hali, o sanki ayağına iki numara küçük ayakkabıda sıkışan ve bir türlü çıkamayan hali çok çekici geliyor bana.” diye anlatıyor.


Yayıncılık dünyasının deneyimli ismi Deniz Yüce Başarır, “Ben Okurum” adlı podcast serisinin her bölümünde farklı bir konukla birlikte farklı bir kitaba odaklanıyor. Kitaplar üzerine bir arkadaş sohbeti tadında ilerleyen ve aynı zamanda bilgilendiren podcast’te Başarır, kitabın ona hissettirdiklerini anlatırken yazarıyla ilgili anahtar niteliğinde bilgiler vermeyi de ihmal etmiyor.


Storytel Türkiye’nin sponsorluğunda hazırlanan “Ben Okurum”un tüm bölümlerine Storytel, Spotify, Apple Podcasts, Podtail, CastBox ve Simplecast’ten ulaşılabilir.



bottom of page