top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara

"Edebiyatın doğasında ne var?" Şule Tüzül, Figen Şakacı’ya soruyor

Bodrum Kitap Günleri kapsamında, 30 Ocak’ta gerçekleşecek “Edebiyatın Doğasında Ne Var?” başlıklı söyleşide Figen Şakacı, Şule Tüzül’ün sorularını yanıtlayacak. Edebiyat-doğa ilişkisi merkezinde Figen Şakacı’nın yazın dünyasının, edebi anlayışının ve bugüne kadar yazdığı kitapların konuşulacağı söyleşi Bodrum Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek



Bodrum Belediyesi, Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. ve Gümüşlük Akademisi Vakfı’nın iş birliğiyle gerçekleşecek Bodrum Kitap Günleri'nin ilk teması ekolojik duyarlılık yaratmak amacıyla "Doğayı Okumak" olarak belirlendi. Girişin ücretsiz olduğu bu etkinlik dizisi, kitapseverler ile Türkiye'nin dört bir yanından gelen yayıncıları, yazarları ve şairleri Bodrum'da bir araya getirecek.


Bodrum Kitap Günleri kapsamında 30 Ocak'ta gerçekleşecek "Edebiyatın doğasında ne var?" başlıklı söyleşide Şule Tüzül'ün konuğu Figen Şakacı.


Şükrü Erbaş, Akif Kurtuluş, Nazlı Eray, Mine Söğüt, Enes Kurdaş, Ayşe Kulin, Latife Tekin, Pelin Batu ve Buket Uzuner ise etkinliklere katılacak isimlerden bazıları.


Figen Şakacı

1971 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde tamamladı. 1989 yılında gazeteciliğe başladı, çeşitli gazete ve dergilerde muhabirlik, köşe yazarlığı yaptı. 1997-1999 yıllarında İstanbul'da kadın-erkek ilişkilerini konu alan tek-kişilik gösteriler yaptı.


Her Doğum Bir Mucizedir ve Mizah Zekânın Zekatıdır adlı iki nehir söyleşi kitabı yayımlandı. Bir kız çocuğunun gözünden yazdığı ilk romanı Bitirgen, 2011 yılında yayımlandı.[3] Bir üçleme olarak tasarladığı Bitirgen'in devamı olan Pala Hayriye adlı romanı ise 2014 yılında yayımlandı. Bana Sevgiyi Anlat (1996) filminin senaristidir.


Yürütücü: Şule Tüzül

Kitaplar üzerine düşünür, yazar, konuşur. Başta Edebiyathaber, LiteraEdebiyat ve Altıüstükitap olmak üzere farklı mecralarda edebiyat ve kitaplar üzerine yazıyor. Edebiyathaber ve Videogren youtube sayfalarında, Altı Üstü Kitap Podcast programında ve fırsat bulduğu her yerde kitaplar üzerine konuşuyor.



bottom of page