top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Bir Orta çağ polisiyesi Cadfael birader macerası devam ediyor

Yazar Edith Pargeter’in Ellis Peters adıyla 1977-1994 yılları arasında yazdığı tarihi polisiye Cadfael Birader Serisi yirmi bir kitaptan oluşuyor. 12. yüzyılda İngiltere ve Normandiya’da iç savaş yaşandığı Anarşi döneminde geçen romanlar, yaşanan cinayetlerin aydınlatılmasına yardım eden Benedikten keşişi Cadfael’in maceralarını konu ediyor.

Gervase Bonel birden hastalandığında Shrewsburry Manastırı’nın misafiridir. Şifalı bitkiler konusunda uzman olan Cadfael Birader, Bonel Efendi'nin yardımına koştuğunda iki sürprizle karşılaşır: Bonel Efendi'nin karısı keşişimizin bir zamanlar âşık olduğu Richildis’ten başkası değildir ve Bonel Efendi, Cadfael’in deposundaki kurtboğan otundan zehirlenmiştir.


Şerif katilin Richildis’in oğlu Edwin olduğunu düşünür; hiç anlaşamadıkları bir tarafa, üvey babası onu mirastan mahrum bırakmak için tüm mülkünü manastıra bağışlamıştır. Tüm işaretler Edwin’i gösterir. Richildis, Cadfael Birader’den oğlunun masumiyetini kanıtlaması için yardım ister.


Ellis Peters, 1913 doğumlu yazar Edith Pargeter’in mahlasıdır. Özellikle tarih ve tarihi kurgu olmak üzere birçok kategoride eser vermiştir. Aynı zamanda Çek klasiklerini çevirmiştir. Gizem ve suç romanları ve özellikle, yazmış olduğu Cadfael Serisi ile tanınmaktadır. 1963 yılında Edgar Allan Poe Ödülü’ne layık görülen yazar 1980 yılında da Polisiye Yazarları Birliği’nden Elmas Hançer Ödülü almıştır. Edebiyata katkılarından dolayı Britanya İmparatorluk Nişanı’na layık görülen yazarın birçok romanı televizyona uyarlanmıştır. 1995 yılında vefat etmiştir.


CADFAEL KURTBOĞAN

Ellis Peters

Ayrıksı Kitap, 2022

Çeviri: Sevin Okyay

Editör: Gizem Toy

Tür: Polisiye

320 s.

bottom of page