top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Çevrimiçi Etkinlik: Tarlaların Kesekleri

Yesayan Salonu 13 Mart Cumartesi günü Figen Şakacı'yı konuk ediyor. Melike Koçak ve Alara Çakmakçı, yazar Figen Şakacı’yla Kesekli Tarla öykü kitabını konuşacaklar.


"Edebiyat Patikaları" serisinin ikinci bölümünde, Melike Koçak ve Alara Çakmakçı yazar Figen Şakacı’yla İletişim Yayınları’ndan geçtiğimiz temmuz ayında çıkan Kesekli Tarla öykü kitabını; Bitirgen’le başlayıp Pala Hayriye’yle devam eden ve Hayriye Hanım’ı Kim Çaldı?’yla noktalanan roman üçlemesini konuşacaklar.


Edebiyatının kurucu ve geliştirici unsurlarını, toplumsal ve siyasal arka planını, yazma süreçlerini, yazarın dünden bugüne Türkçe edebiyattan ve dünya edebiyatlarından beslendiği, ilham ve güç aldığı yazar, şairleri, kurmacanın sınır boylarındaki imkân ve ihtimalleri soracaklar.


Kurmacada ve gerçeklikte şaşırmaktan şaşmayan kadınları, yüzyıllardır süregiden acıları ve ağrıları anlatmanın yollarını, edebiyatın temel meselesi ve aracı olan dil ve üslubundaki tercihlerini, arayışlarını en çok da mizah ve ironiyi konuşacaklar. Bu çağda, günümüz Türkiyesinde, pandemi koşullarında yazmak ve yazar olmayı düşünürken son dönem yazılan öykü ve romanlara edebiyat içinde bakış atmayı da ihmal etmeyecekler.


Sohbetin canlı yayınını Yesayan Salonu Youtube kanalından veya Aras Yayıncılık Facebook ve Twitter hesaplarından izleyebilirsiniz.

bottom of page