Chuck Palahniuk'tan yeni bir absürt masal: Sonsuza Dek Değilse de Şimdilik
- Litera

- 17 Tem
- 2 dakikada okunur
Ahlaki çürümeyi ve sınıf çatışmalarını kara mizahla kaleme aldığı romanda Chuck Palahniuk, Sonsuza Dek Değilse de Şimdilik adlı yeni romanında, aile geleneği olarak seri katillik yapan iki kardeşin karanlık, kanlı soyluluk hikâyesini anlatıyor.

Düşbaz Kitaplar, yeraltı edebiyatının kült ismi Chuck Palahniuk’in Sonsuza Dek Değilse de Şimdilik adlı romanını Türkçede ilk kez okurlarla buluşturuyor!
Ahlaki çürümeyi ve sınıf çatışmalarını kara mizahla kaleme aldığı romanda Palahniuk, aile geleneği olarak seri katillik yapan iki kardeşin karanlık, kanlı soyluluk hikâyesini anlatıyor. Palahniuk’in ölüm, miras, medya ve şiddeti sarkastik kalemiyle yeniden şekillendirdiği Sonsuza Dek Değilse de Şimdilik, rahatsız edici biçimde eğlenceli!
Ayrıntı Yayınları’nın dinamik markası Düşbaz Kitaplar, yeraltı edebiyatının güçlü kalemi ve Dövüş Kulübü’nün yazarı Chuck Palahniuk’in karanlık romanı Sonsuza Dek Değilse de Şimdilik’i okurlarla buluşturdu. Burcu Asena Şahin Gençoğlu’nun dilimize çevirdiği Sonsuza Dek Değilse de Şimdilik, yazarın Bunu Bi’ Düşün, Miras, Çığlık ve Yargı Günü’yle birlikte Düşbaz Kitaplar’dan çıkan beşinci kitabı oldu.
Ölümsüzlük? Ne zahmetli şey.
Doğa belgeselleri izleyip ataları gibi cinayet işleyerek büyüyen Otto ve Cecil, aristokrat bir ailenin iki genç üyesi. Öldürmeyi bir gelenek gibi sürdürüyor, törensel cinayetlerle yaşamı değil, ölümü kutsuyorlar. Aileden miras kalan şey yalnızca bu değil: bastırılmış duygular, suskun yaslar ve içi oyulmuş bir aidiyet hissi. Ne de olsa iyi terbiye görmüş çocuklar önce duygularını gömer.
Ama her sistem bir gün çatlar. Kurbanlar tükenir, kurallar değişir, boşluk büyür. Yaşamak bir alışkanlıksa çürümek neden olmasın? Chuck Palahniuk bu kez kanlı bir soyluluk anlatısıyla, bağımlılığın, kayıpların ve içsel çöküşün soğuk taşlarına basarak ilerliyor. Zarif görünümlü bir cinnetin içinden, şimdilik hayatta kalmaya çalışan karakterlerin nabzını tutuyor.
Sonsuza dek değilse de şimdilik yaşıyoruz. Yetmez mi?
Dövüş Kulübü’nün yazarı Chuck Palahniuk, Galler kırsalında ayrıcalıklı bir yaşam süren iki kardeşin hikâyesiyle kanlı bir aile geleneğini, absürt bir mizah ve karanlık bir hicivle harmanlıyor.
CHUCK PALAHNIUK
1962 doğumlu Amerikalı yazarıdır. Karanlık mizah, toplumsal eleştiri ve rahatsız edici detaylarla tanınan eserlerinde tüketim toplumu, kimlik ve ölüm gibi evrensel temaları işler. Edebiyat dünyasında “transgressive fiction” (sınırlarıaşan kurmaca) türünün, Türkiye’de de yeraltı edebiyatının önde gelen isimlerinden biri olarak kabul edilir.
SONSUZA DEK DEĞİLSE DE ŞİMDİLİK
Chuck Palahniuk
Düşbaz Kitap, 2025
Çeviri: Burcu Asena, Şahin Gençoğlu
272 s.











































Yorumlar