top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Kıyılara cesetler vurduğunda

Giulio Cavalli'nin kurduğu Dalga isimli kitabında distopya, kriz anlarında tanık olunan insanlık durumlarına tedirgin edici benzerlikleriyle insanı ve değerlerini sorgulatıyor.


"Cesetler mi? O şeyler hakkında cevap verme yetkim yok. Benim için onlar artık ceset falan değiller: hoş kokulu uçucuları buharlaştıran mumlar, porselen buhurdanlıklarda kullanılan alüminyum kenarlı yuvarlak mumlar. Onlar artık bundan ibaret."

Sakin bir balıkçı kasabası olan DF'nin yazgısı, denizde bir ceset bulunmasıyla kâbusa evrilir. Cesetlerin sayısı kısa sürede on binleri geçince, kasaba halkı hükümetten destek ister. Sonuç alamadıklarında ise sorunu kendi yöntemleriyle çözmeye kalkarlar…


Giulio Cavalli, 1977'de Milano'da doğdu. Roman ve oyun yazarlığının yanı sıra Left dergisi, Fanpage, The Post Internazionale, Il Riformista, L'Espresso gazeteleri için yazıyor. Politik oyunları ve İtalyan mafyasının perde arkasını ele aldığı kitaplarıyla öne çıkan Cavalli, 2015'te ilk romanı Mio padre in una scatola da scarpe'nin (Ayakkabı Kutusunun İçindeki Babam) ardından 2017'de Santamamma'yı, 2018'de Dalga'yı ve 2021'de bu romanın devamı niteliğindeki Nuovissimo Testamento'yu (Yepyeni Ahit) yayımladı.


DALGA

Giulio Cavalli

Can Yayınları, 2021

Çeviri: Yelda Gürlek

224 s.

bottom of page