top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Sosyal teknoloji bize ne yapıyor?

Sinan Aral, Furya Makinesi'nde sosyal medyanın arkasındaki teknolojinin hep aynı davranış kalıbını nasıl sunduğunu, sonuçlarınınsa seçimlerden iş dünyasına, sağlıktan flörtleşmeye kadar her şeyi nasıl etkilediğini gösteriyor.


Aral, ayrıca "ağ etkileri"nin Facebook gibi ağların muazzam büyümesini nasıl beslediği, sosyal medyanın sinirbilimsel açıdan beynimizi ne şekilde etkilediği, sahte haberlerin gerçek sonuçları ve sosyal derecelendirmelerin gücü gibi çeşitli konuları da irdeliyor.

Furya Makinesi, sosyal medyanın daha dikkatli tüketicileri olmak için stratejiler belirleyerek, dünyamızı yeniden tanımlayan teknolojiyi anlamak ve iyi kullanmak için okurlara sağlam bir rehber sunuyor.


Sinan Aral Biliminsanı, girişimci ve yatırımcıdır. David Austin MIT'de Yönetim, Pazarlama, BT ve Veri Bilimi profesörü, MIT Initiative on the Digital Economy'nin direktörü ve MIT'nin Social Analytics Lab başkanıdır. Yeni başlayanları Furya Makinesi'ne dönüştüren risk sermayesi fonu olan Manifest Capital'ın ortak kurucusu olmadan önce Social Amp ve Humin'in başuzmanıydı. Aral; Facebook, Yahoo!, Twitter, LinkedIn, Snapchat, WeChat, The NewYork Times ve diğerleriyle yakından çalışmanın yanı sıra halen Londra'daki İngiliz ulusal veri bilimi enstitüsü Alan Turing Enstitüsü'nün, Norveç'te Centre for Responsible Media Technology and Innovation'ın [Sorumlu Medya Teknolojisi ve İnovasyon Merkezi] ve Brezilya'nın tamamen dijital ilk bankalarından biri olan C6 Bank'in danışma kurullarında görev yapmaktadır.


FURYA MAKİNESİ

Sinan Aral

Çeviri: Sevgi Halime Özçelik

Tür: Medya/Siyaset

448 s.


bottom of page