top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Kapkara bir komedi ve belalı bir aşk hikâyesi

Karşınızda Sisters Kardeşler’in yazarı Patrick deWitt’in yeni romanı Kâhya ve Klara çıktı. Nasihatsiz bir masal, kapkara bir komedi ve belalı bir aşk hikâyesi.

Kartpostallara layık doğası ve insan azmanı sert adamlarıyla meşhur Bury köyünün cılız, müzmin yalancı ve yalnız sakini Lucien Minor. Baştan başlaması gerek. Çok uzaklardan, hırsızından hırlısına envai çeşit insanın ve güzeller güzeli Klara’nın yaşadığı bir kasabaya tepeden bakan esrarengiz Von Aux Şatosu’ndan gelen kâhyalık teklifini kabul ediyor. Çok geçmeden şatonun –efendisi Baron Von Aux’un kayıplarda olması dahil– pek çok gizemi barındırdığını anlayacak ve kendini kibar hırsızlar, dengesiz aristokratlar ve soğukkanlı cinayetlerle dolu bir maceranın içinde bulacak.


Patrick DeWitt, 1975 yılında Kanada'nın Vancouver Adası'nda doğdu ve şu anda ABD, Oregon'da yaşıyor. Başrolünü John C. Reilly'nin oynadığı, prömiyeri 2011 Sundance Film Festivali'nde yapılan ve aynı zamanda üç romanın da yazarı olan uzun metrajlı film Terri'nin senaryosunu yazdı.

İlk romanı Ablutions: Notes for a Novel 2010'da yayınlandı ve New York Times Editörünün Seçimi oldu. İkinci romanı The Sisters Brothers (2011), 1850'lerin Kaliforniya Altına Hücum'unda geçiyor ve The Independent'ta Jake Wallis Simons tarafından "rahatsız edici, zorlayıcı ve son derece garip bir pikaresk roman" olarak tanımlanan bir western'in bir varyasyonu. 2011 Man Booker Kurgu Ödülü, Genel Vali Kurgu Edebiyat Ödülü (Kanada), Scotiabank Giller Ödülü (Kanada) için kısa listeye alındı ​​ve 2011 Rogers Writers' Trust Kurgu Ödülü'nü (Kanada) kazandı. DeWitt'in Granta Books tarafından yayınlanan üçüncü romanı Undermajordomo Minor (2015), Guardian'dan Anthony Cummins tarafından "sürekli bir reşit olma romanı" olarak tanımlanıyor. 2015 Scotiabank Giller Ödülü için uzun listeye alındı.


KÂHYA VE KLARA

Patrick DeWitt

Domingo Yayınevi, 2023

Çeviri: Kıvanç Güney

385 s.

bottom of page