top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

İki kız kardeş Kamçatka Yarımadası’nın kıyılarında kaybolursa

Kamçatka’da Bir Kayıp Vakası, akıl almaz bir suçun birbirine bağladığı karakterleriyle çok sesli ve sarsıcı bir roman.

Bir ağustos günü, Rusya’nın kuzeydoğu ucundaki Kamçatka Yarımadası’nın kıyılarında biri yedi, diğeri on bir yaşında olan iki kız kardeş kaybolur. İki kızın kaçırıldığına neredeyse kesin gözüyle bakılmaktadır ama haftalar, aylar geçerken, polis soruşturmasından somut bir şey çıkmaz. Bu olay, yaşanan acının yasını ve öfkesini belki de en derinden hisseden kadınlar başta olmak üzere tüm Kamçatka’yı etkisi altına alacaktır.


Julia Phillips’in, sık ormanları olan, engin tundra bitki örtüsüne sahip, volkanik tehlikelere gebe, toplumsal ve etnik gerilimlerin uzun zamandır biriktiği bu bölgedeki gözlemleri ve tanıklıklarından yola çıkarak kaleme aldığı Kamçatka’da Bir Kayıp Vakası, akıl almaz bir suçun birbirine bağladığı karakterleriyle çok sesli ve sarsıcı bir roman.


The New York Tımes’a Göre Yayımlandığı Yılın En İyi 10 Kitabından Biri

Ulusal Kitap Ödülü Finalisti


Julia Phillips, Ulusal Kitap Ödülü için finalist olan uluslararası çok satan romanı Kaybolan Dünya'nın ilk yazarıdır. Bir Fulbright üyesi olan Julia, The New York Times, The Atlantic ve The Paris Review için yazmıştır. Randolph College MFA programında ders veriyor ve çevrimiçi etkinlik dizisi Lit Mixer'ın kurucusu.


KAMÇATKA'DA BİR KAYIP VAKASI

Julia Phillips

İthaki Yayınları, 2023

Çeviri: Duygu Akın

bottom of page