top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

KulturALiterA Kitap Kulübü 2024 Şubat Buluşması

KulturALiterA Kitap Kulübü şubat ayında 32’inci toplantısını gerçekleştiriyor. Şubat kitabı, Agota Kristof'un YKY tarafından yayımlanan Büyük Defter - Kanıt - Üçüncü Yalan üçlemesi.



"Ona gerçek hikâyeler yazmak istediğimi söylüyorum, ama bir an geliyor, hikâye gerçekliği yüzünden katlanılmaz oluyor, bunun üzerine hikâyeyi değiştirmek zorunda kalıyorum. Kendi hikâyemi anlatmak istediğimi söylüyorum ona; ama yapamıyorum, cesaretim yok, hikâyem çok canımı acıtıyor. Bunun üzerine her şeyi güzelleştiriyorum, olayları oldukları gibi değil, olmasını istediğim gibi anlatıyorum.”


Macaristan'da doğan Agota Kristof, 1956'da eşi ve çocukları ile birlikte Sovyet rejiminin baskısından İsviçre'ye kaçan, İsviçre'de bir yandan fabrikada çalışıp bir yandan Fransızca öğrenen ve sonrasında öğrendiği bu yeni dille savaş, yıkım, göçmenlik, kimlik ve insanlık üzerine müthiş eserlere imza atmış. Toplantımızda bu meseleleri Kristof'un üçlemesinden yola çıkarak konuşacağız. Anneannelerine emanet edilen küçük ikiz kardeşlerin, Lucas ve Claus'un, savaşın ve yoksulluğun içinde nasıl hayata tutunduklarının hikâyesiyle, başka bir deyişle insan olmanın ve insan kalmanın en sert yanlarıyla yüzleşeceğiz. Lucas'la konuşan kadının dediği gibi: "En hüzünlü kitaplardan bile daha hüzünlü hayatlar vardır."


KulturaLitera Kitap Kulübü herkese açık ve ÜCRETSİZ. İsteyen katılımcılar kitap kulübüne kayıt bölümünden bağış yapabilir.


Kultura Litera Kitap Kulübü’nün bu toplantısı zoom üzerinden canlı olarak 28 Şubat Çarşamba günü Türkiye saatiyle 19.30’da başlayacak. Tek yapmanız gereken ayın kitabını okumak ve www.kulturalitera.com aracılığıyla kitap kulübüne kaydolmak.


Kayıtla ilgili önemli not:

Etkinliğe kaydolurken açılan sayfada pound para birimi değerinde bir ücret bölümü göreceksiniz, ücretsiz katılmak için oraya sadece 0 yazmanız yeterli. Ancak kitap kulübüne bir bağış yapmak isterseniz (istediğiniz rakamı seçebilirsiniz) sizin yazdığınız rakama göre bankanızdan o günün kurundan TL olarak otomatik çekim yapılacaktır. Yaptığınız bağışlar KulturaLitera Kitap Kulübü'nün devamlılığını sağlamaya ve site üzerinden yapılan kayıtlar için KulturaLitera olarak ödenen mecburi sabit ücrete destek olacaktır.  Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.


Yürütücü: Şule Tüzül

Kitaplar üzerine düşünür, yazar, konuşur. Başta Edebiyathaber, LiteraEdebiyat ve Altıüstükitap olmak üzere farklı mecralarda edebiyat ve kitaplar üzerine yazıyor. Edebiyathaber ve Videogren youtube sayfalarında, Altı Üstü Kitap Podcast programında ve fırsat bulduğu her yerde kitaplar üzerine konuşuyor.

bottom of page