top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

KulturALiterA Kitap Kulübü Aralık 2021 Buluşması

KulturALiterA Kitap Kulübü Aralık ayında dokuzuncu toplantısını Miras ile gerçekleştiriyor.

Aralık ayı kitabı Norveçli yazar Vigdis Hjorth’ün Türkçede yayınlanan ilk kitabı Miras isimli romanı. Gerçek olaylara dayanan özkurmaca bir eser olmasının yanı sıra bir aile travmasının adım adım ortaya çıkarıldığı ve irdelendiği, kadına yönelik şiddetin anlatıldığı bir hikâye olması nedeniyle olsa gerek, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de okur sayısı her gün artan roman, bu yılın Mart ayında yayınlanmasının ardından dört baskı yaptı. Bireysel bir hikâyeyi temel almasına rağmen aynı zamanda dünyanın en medeni ülkelerinden Norveç’in devlet ve toplum yapısına, dünya genelinde uygulanan yanlış politikalarla şiddetin normalleştirilmesine eleştiri getiren bir roman.


Önemli bir hikayesi olan ama kimsenin dinlemek istemediği birinin sesi nasıldır? Vigdis Hjorth, romanının bu soruya cevap aramak üzere yazıldığını söylüyor.


Kitabın arka kapak yazısında ise “İnsan ailesini seçemez ama hikâyesini anlatmayı seçebilir,” cümlesi yer alıyor.


KulturaLitera Kitap Kulübü herkese açık ve ÜCRETSİZ.


Kultura Litera Kitap Kulübü’nün bu toplantısı zoom üzerinden canlı olarak 29 Aralık Çarşamba günü Türkiye saatiyle 19.30’da başlayacak. Tek yapmanız gereken ayın kitabını okumak ve www.kulturalitera.com adresinden kitap kulübüne kaydolmak.


Yürütücü: Şule Tüzül

bottom of page