top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara

KulturaLitera Kitap Kulübü gatherinlife ile buluşuyor!

KulturaLitera Kitap Kulübü buluşmaları artık gatherinlife platformu üzerinden gerçekleşecek. 25 Nisan’daki buluşmanın kitabı Marilynne Robinson’ın Evlerden Uzak’ı.





Oylum Yılmaz ve Şule Tüzül'ün birlikte yürüttüğü ve tam üç yıldır devam eden KulturaLitera Kitap Kulübü Buluşmaları bu aydan itibaren gatherin.life platformu üzerinden devam ediyor.

Bu ayın kitabı Marilynne Robinson’ın sıradan şeylerin büyüsünü gösteren olağanüstü kitabı Evlerden Uzak. 


Buluşma 25 Nisan’da TR saati ile 19.30’da gerçekleşecek. Katılımcı sayısının 50 kişi ile sınırlı olduğu KulturaLitera Kitap Kulübü buluşmasına https://gatherin.life/place/oylumsule-ile linkinden kayıt yaptırabilirsiniz.


“KulturaLitera Kitap Kulübü Nisan ayı kitabımız Amerikalı yazar Marilynne Robinson’un ilk romanı Evlerden Uzak. Bir başyapıt okuyoruz bu ay! Abarttığımızı düşünmeyin. Evlerden Uzak, yayınlandığı 1980 yılından beri Amerika’nın gündeminden düşmeyen bir eser. Başta Harvard ve Yale üniversiteleri olmak üzere Amerika’da birçok üniversitede hem sadece Evlerden Uzak için hem de Robinson ve eserleri için dersler veriliyor. Harvard’da edebiyat okumak isteyenlerin okuması gereken üç eserden biri, sadece bu eser için dört profesörün dersi var. Marilynne Robinson 2016 yılında Time Dergisi’nin en etkili 100 insan listesinde yer alıyor. Evlerden Uzak, Ruth ve Lucille kardeşlerin anneleri tarafından Fingerbone isimli bir kasabada yaşayan anneannelerine bırakılmaları ile başlıyor. Romanın anlatıcısı Ruth. Roman özünde bir büyüme hikâyesi ancak tek bir hikâyeye sığdırılamayacak kadar çok katmanlı. İki saatlik sürede ne kadar konuşabilirsek konuşalım o katmanları. Heyecanlıyız. Bekliyoruz.”

bottom of page