top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

KulturALiterA Kitap Kulübü Ocak 2023 Buluşması Elçin Poyrazlar’ın katılımıyla gerçekleşecek

KulturALiterA Kitap Kulübü yeni yıla Türk Edebiyatının suç yazınından bir kitap ile giriş yapıyor. Ocak ayında gerçekleşecek 22’nci toplantının kitabı Elçin Poyrazlar’ın henüz raflarda yerini almış son romanı Kayıp Yüz.


Fotoğraf: Vedat Arık
Fotoğraf: Vedat Arık

"Rüyada gibiydi. Başı yana düşmüş, ağzı hafif aralık, sol avucu açık, parmakları belirsiz bir hedefi gösterir gibi uzanmıştı. Rahat görünüyordu. Daha doğrusu hafiflemiş. Yarı açık gözleri son gördüğü şeye sabitlenip kalmasaydı, kızın uyuduğuna yemin ederdi. Koyu kumral saçları başını ipek bir örtü gibi çevrelemişti. Fön çekilmiş saçlar... Temiz, parlak, bakımlı saçlar... Sağ eli göbeğinin üstüne kıpırtısız bir kuş gibi konmuştu. Bir tek bacakları ele veriyordu durumunu. Hiçbir canlı bu acıya sessizce katlanamazdı çünkü.”


"Kayıp Yüz, feminist bir polisiye. Elçin Poyrazlar’ın diğer romanlarında olduğu gibi, feminist bir bakış açısıyla kurgulanmış, odağına kadına şiddet ve kadın cinayetlerini, eril dünya ile cesur ve zorlu bir mücadele içinde olan kadınların hikâyelerini yerleştirmiş bir roman. Romanın ana kahramanı kadın bir komiser: Suat Zamir. Komiser Suat Zamir, bir yandan eril tahakkümünü suç boyutuna taşımış erkeklere karşı mesleki bir mücadele verirken, kadına biçilen toplumsal rolün baskılarına karşı da bireysel bir mücadele veriyor. Komiser Suat Zamir üzerinden, suç ve suçlu, ceza, hukuk, toplumsal cinsiyet, şiddet kavramlarını tartışmayı umduğumuz toplantımıza bekleriz.


KulturaLitera Kitap Kulübü herkese açık ve ÜCRETSİZ. İsteyen katılımcılarımız kitap kulübüne yine kayıt bölümünden bağış da yapabilirler.


Kultura Litera Kitap Kulübü’nün bu toplantısı zoom üzerinden canlı olarak 25 Ocak Çarşamba günü Türkiye saatiyle 19.30’da başlayacak. Tek yapmanız gereken ayın kitabını okumak ve sitemiz aracılığıyla kitap kulübümüze kaydolmak.


Kayıtla ilgili önemli not:

Etkinliğimize kaydolurken açılan sayfada pound para birimi değerinde bir ücret bölümü göreceksiniz, ücretsiz katılmak için oraya sadece 0 yazmanız yeterli. Ancak kitap kulübümüze bir bağış yapmak isterseniz (istediğiniz rakamı seçebilirsiniz) sizin yazdığınız rakama göre bankanızdan o günün kurundan TL olarak otomatik çekimyapılacaktır. Yaptığınız bağışlar KulturaLitera Kitap Kulübü'nün devamlılığını sağlamaya ve site üzerinden yapılan kayıtlar için KulturaLitera olarak ödediğimiz mecburi sabit ücrete destek olacaktır. Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz."


Yürütücü: Şule Tüzül

Kitaplar üzerine düşünür, yazar, konuşur. Başta Edebiyathaber, LiteraEdebiyat ve Altıüstükitap olmak üzere farklı mecralarda edebiyat ve kitaplar üzerine yazıyor. Edebiyathaber ve Videogren youtube sayfalarında, Altı Üstü Kitap Podcast programında ve fırsat bulduğu her yerde kitaplar üzerine konuşuyor.


Şule Tüzül’ün moderatörlüğü ile Kitap Kulübü


 Her ay bir kitap üzerine konuşuyoruz

 Bu ay Elçin Poyrazlar'ın Kayıp Yüz isimli romanını okuyoruz

 Kulübümüz herkese açık ve ÜCRETSİZ

 25 Ocak’ta ZOOM’da buluşuyoruz

 Katılım için kayıt yaptırmayı unutmayınız: www.kulturalitera.com

bottom of page