top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

KulturALiterA Kitap Kulübü Eylül 2023 Buluşması

KulturALiterA Kitap Kulübü Eylül ayında 28’inci toplantısını gerçekleştiriyor. Eylül kitabı, Çağdaş Türk Edebiyatı’nın önemli yazarlarından Oylum Yılmazın üçüncü ve son romanı Ağaçların Rüyası.


"Eğer varlıklar arasında gözle göremediğimiz bir iletişim varsa gerçekten, birbirimizi var edecek kadar etkiliyor, etkileniyorsak birbirimizden, mademki öyleyse yani, geceleri rüyalarımızda, başkalarının da düşüncelerini, hislerini, korkularını, sevinçlerini görüp onlardan hikâyeler yazıyor olamaz mıyız? Ve hani şu tam hatırlayacakken avcumuzun içinden su gibi akıp giden, kaçan, belirsiz ama etkileyici, hep hatırlamak için yanıp tutuştuğumuz rüyalar, kim bilir belki de hatırlanmak için yanıp tutuşan rüyalar, işte onlar ağaçların rüyası olmasın?”

"Ağaçların Rüyası, en başta bir dostluk hikâyesi. Dostluğa dair ne var ne yoksa alıp, yoğurup, dostlukla aşkın, gerçekle rüyaların, doğayla insanların iç içe geçtiği, hayatın hiçbir yerinde ve hiçbir anında keskin çizgilere yer olmadığına dair bir roman. Çağdaş bir masal. Ağaçlar, evler, binalar, rüzgâr, Büyükada, Rum Yetimhanesi masal kahramanlarına dönüşüyor. Genç kızlıktan yetişkin bir kadın olmaya doğru yol alan bir kadınlık hikâyesi. Oylum Yılmaz, romanın ana kahramanları Füsun ve Nihan’la Büyükada’nın sokaklarında, kıyılarında, ormanında dolaştırıyor okurunu. Bu masal sırlarla dolu. Bu gizemli masalın içinde buluşmaya ve birlikte yol almaya davet ediyoruz sizi.


KulturaLitera Kitap Kulübü herkese açık ve ÜCRETSİZ. İsteyen katılımcılarımız kitap kulübüne yine kayıt bölümünden bağış da yapabilirler.

Kultura Litera Kitap Kulübü’nün bu toplantısı zoom üzerinden canlı olarak 27 Eylül Çarşamba günü Türkiye saatiyle 19.30’da başlayacak. Tek yapmanız gereken ayın kitabını okumak ve sitemiz aracılığıyla kitap kulübümüze kaydolmak.


Kayıtla ilgili önemli not:

Etkinliğimize kaydolurken açılan sayfada pound para birimi değerinde bir ücret bölümü göreceksiniz, ücretsiz katılmak için oraya sadece 0 yazmanız yeterli. Ancak kitap kulübümüze bir bağış yapmak isterseniz (istediğiniz rakamı seçebilirsiniz) sizin yazdığınız rakama göre bankanızdan o günün kurundan TL olarak otomatik çekim yapılacaktır. Yaptığınız bağışlar KulturaLitera Kitap Kulübü'nün devamlılığını sağlamaya ve site üzerinden yapılan kayıtlar için KulturaLitera olarak ödediğimiz mecburi sabit ücrete destek olacaktır. Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz."


Yürütücü: Şule Tüzül

Kitaplar üzerine düşünür, yazar, konuşur. Başta Edebiyathaber, LiteraEdebiyat ve Altıüstükitap olmak üzere farklı mecralarda edebiyat ve kitaplar üzerine yazıyor. Edebiyathaber ve Videogren youtube sayfalarında, Altı Üstü Kitap Podcast programında ve fırsat bulduğu her yerde kitaplar üzerine konuşuyor.

bottom of page