top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Mahir Ünsal Eriş bütün öyküleriyle Can'da

Mahir Ünsal Eriş’in ilk kitabı Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde… ve Sait Faik Hikâye Armağanı sahibi Olduğu Kadar Güzeldik yeniden okurlarla buluşuyor. Sarı Yaz ve Kara Yarısı adlı öykü kitaplarıyla birlikte yazarın kaleme aldığı tüm öykü kitapları aynı yayınevi etiketiyle raflardaki yerini almış oldu.

Mahir Ünsal Eriş'in bir süredir baskısı bulunmayan Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde... ve Olduğu Kadar Güzeldik adlı öykü kitapları Can Yayınları tarafından yayımlandı. Sarı Yaz ve Kara Yarısı adlı öykü kitaplarıyla birlikte yazarın kaleme aldığı tüm öykü kitapları aynı yayınevi etiketiyle raflardaki yerini almış oldu.


Yayımlandığı 2013 yılında bir ilk öykü kitabı olarak dikkatleri üzerine çeken Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde ile hemen ardından gelen ve 2014 Sait Faik Hikaye Armağanı'nı alan Olduğu Kadar Güzeldik yeniden basıldı. Konu ve kişileri açısından şaşırtıcı bir çeşitlilik sergileyen Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde'de yer alan öyküler bazen bir çocuğun gözünden hayat yarasını, bazen bir yetişkinin umutsuzluğunu, bazen ergenlerin yakıcı ilişkilerini, bazen de küçük dünyalara sığamayan büyük umutları anlatıyor. Bir kıyı şehrindeki hayata aç gençler, bir meydan kavgasıyla sönen umutlar, rastlantıların savurduğu hayatlar, sancılı büyümeler, küçük kasabalardaki büyük aile trajedileri de bu sarsıcı ve dokunaklı öykülere konu oluyor.


Bu ülke insanlarının yaşama gailesini duyarlı ve olgun bir bakış açısıyla işleyen Mahir Ünsal Eriş, ikinci öykü kitabı olan Olduğu Kadar Güzeldik'te de üslubunu ve bakış açısını yetkinleştirerek, hüzünlü mağlupların iyimser yazarı olarak anılmaya başlanmıştı. Olduğu Kadar Güzeldik ince ince işlediği onca hüzne, umutsuzluğa ve acıya karşın yaşam sevgisiyle dolu, yüzü insandan yana olan öykülerden oluşuyor.




BANGIR BANGIR FERDİ ÇALIYOR EVDE…

Mahir Ünsal Eriş

Can Yayınları, 160 s. İstanbul, 2021.


OLDUĞU KADAR GÜZELDİK

Mahir Ünsal Eriş

Can, 136

İstanbul, 2021.

bottom of page