top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara

Bir tren, enfes bir yaz manzarasında hızla ilerliyor...

Alex Schulman, yeni romanı Malma İstasyonu'nda, bir ailenin ve miras geçmişin izini sürerek ebeveyninin hatasını yüklenmek zorunda kalan çocukların hikâyesinin peşine düşüyor.



Bir tren, enfes bir yaz manzarasında hızla ilerliyor. Yolcular arasında evliliklerinde kriz yaşayan bir çift, bekâr bir baba ve küçük kızı ile annesinin geride bıraktığı gizemin cevabını arayan bir kadın var. Hepsi Malma İstasyonu'na gidiyorlar ve ne onlar ne de okur kaderlerinin nasıl iç içe geçtiğini, nasıl görünmez ağlarla birbirlerine düğümlendiklerini biliyor. Esrarengiz Harriet, kontrol tutkunu Oskar ve arayış içindeki Yana - bu karakterlerin her biri, noktaları birleştirmeye çalışırken bir önce zamanın izlerini taşıyor. Karakterlere ait bölümler boyunca onlarla birlikte zamanda yolculuk ediyoruz. Üç kuşak üzerinden yalnızlıklar, travmalar ve psikolojik bagajlarıyla tamir edilemez ilişkilerin dağıttığı bir ailenin hikâyesini okuyoruz. Alex Schulman yine Hayatta Kalanlar romanında olduğu gibi sürprizli bir son ve sürükleyici bir kurguyla okurunu büyük yüzleşmeye hazırlıyor. Kendine özgü kurgusuyla zamanda hızla ilerleyen bir tren gibi Malma İstasyonu; her bölümü bir sonrakine eklemlenen bir kompartıman gibi. Schulman, ailenin ve miras geçmişin izini sürerek ebeveyninin hatasını yüklenmek zorunda kalan çocukların hikâyesinin peşine düşüyor.


Carl Magnus Alexander Schulman (d. 17 Şubat 1976, Hemmesdynge) İsveçli bir yazar, gazeteci, blog yazarı ve televizyon ve radyo programcısıdır.

Kariyeri 2005 yılında Stureplan.se web sitesini kurmasıyla başladı. Aynı yıl kardeşi Calle Schulman ile birlikte TV4'te yayınlanan Postkodmiljonären adlı İsveç TV programında tekrarlanan bir programa katıldı. Alex Schulman 2006 yılında bir blog açtı ve kısa bir süre sonra Aftonbladet tarafından işe alındı. Blog yazıları yazdı, kitaplar yayınladı ve daha sonra program sunucusu oldu. 2012 yılında Sigge Eklund ile birlikte Alex & Sigges podcast'ini başlattı.


MALMA İSTASYONU

Alex Schulman

Timaş Yayınları, 2024

Çeviri: Zeynep Tamer

Tür: Roman

256 s.

bottom of page