top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara

Maya Koza sen ilk ne zaman büyüdün?

Psikolog Bilge Aygün, çocukların anlattıklarından ortaya çıkardığı çocukluk halini, yeni kitabı Maya Koza'da bu defa şiirlerle anlatıyor.



Sadece Maya veya Koza olabilirdi

İkisi bir arada daha da etkili

Bazı çocuklara maya katmak gerekir

Bazı çocuklarınsa

Saklandıkları kozadan çıkartılmaları gerekir

Bu ben ve sen olabileceği gibi

Siz, biz, o, bu veya

Hikayenin baş kahramanları olabilir…

Ne olursa olsun 

Yin ve yang gibi birbirini tamamlayan

Maya ve Koza her yerde ve her şeydedir…


“Bir insan ilk ne zaman büyür, ben ilk ne zaman büyüdüm… Hala içime sinen bir cevabım yok, belki hala büyümeye devam ediyorumdur, belki büyümek biten bir şey değildir…”


Psikolog Bilge Aygün çocukların anlattıklarından ortaya çıkardığı çocukluk halini, yazdığı şiirlerle anlatıyor.


Bilge AYGÜN

1998 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünü bitirdi. Mezuniyetinin ardından özel okullarda okul psikoloğu olarak çalışmaya başladı. 23 yıldır bu alandaki çalışmaları devam etmektedir. 2008-2020 yılları arasında Altis danışmanlık merkezinde çalıştı. Şubat 2021’den itibaren İstanbul Sancaktepe’deki kendi ofisinde klinik çalışmalarına devam etmektedir. Çocuk-Ergen-Yetişkinlerle çalışmaktadır. Çocuk ve ergenlerin duygusal sorunları, iletişim kurma güçlüğü, dikkat eksikliği, hiperaktivite, öğrenme güçlüğü, kaygı, öfke kontrol güçlüğü ve saldırgan davranışlar, parmak emme, alt ıslatma, çalışma alanıdır. Bunun yanında Aile eğitimleri ve okullarda sosyal beceri eğitimi konuları ilgi alanıdır. “Temel Alışkanlık Eğitimi”, “Çocukların Motivasyonunu Nasıl Arttırabiliriz?”, “Çocuk Yetiştirirken Sınırlar Neler Olmalı?” verdiği aile eğitim konularındandır.


İlk kitabı “2-10 Yaş Çocukları İçin Hayatı Kolaylaştıran Temel Alışkanlıklar” 2008 yılında Epsilon yayınevinden yayımlandı. 2020 Mart ayında güncellenmiş baskısı yayımlandı. İkinci kitabı “Atom Karınca Çocuklar, Motivasyonu artan çocuklar rahatlayan anne babalar” 2011 Şubat ayında Timaş yayınevinden çıktı. Empati eğitiminde kullanılmak üzere hazırladığı iki tane kart oyunu bulunmaktadır. 2021 Nisan ayında ilk romanı “Hiç Tanımadığım Biri” Epsilon yayınevinden yayımlandı.


MAYA KOZA SEN İLK NE ZAMAN BÜYÜDÜN?

Bilge Aygün

Yol Akademi, 2024

48 s.

Tür: Şiir


bottom of page