top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Milliyet Sanat Ağustos 2023 sayısı çıktı!

Milliyet Sanat’ın Ağustos 2023 sayısının kapağında, okurları Türkiye’nin ilk kadın yönetmeni, en önemli Türk sinema ve tiyatro oyuncularından Cahide Sonku karşılıyor!

Bir Cahide Sonku Romanı: Kızıl Çengi’de Sonku’nun hayatını kaleme alan Osman Balcıgil, Ayın Söyleşisi’nde Asu Maro’nun konuğu oluyor. 2023 Booker Ödülü’nün kazananı Bulgar yazar Georgi Gospodinov’un da bir röportaj verdiği yeni sayıda ayrıca Radiohead’in Thom Yorke’u ve grubun iki Grammy ödüllü ressamı Stanley Donwood’un birlikte sergileyeceği ortak sanat projesi; yeni Superman David Corenswet, şarkılarıyla stadyum konserlerini dolduran Harry Styles ve Coldpay; Venedik Film Festivali’nin ardında bıraktığı 80 yılı; yazın kaçırılmaması gereken sergiler üzerine yazılar ve çok daha fazlası okurları bekliyor.


Milliyet Sanat’ın Ağustos 2023 sayısında Asu Maro, Ayın Söyleşisi için yazar Osman Balcıgil’i ağırlıyor. Bir Cahide Sonku Romanı: Kızıl Çengi adlı son biyografik romanında, adının etrafında çeşit çeşit efsane bırakarak giden Sonku’yu mesafeli ama nezaketli ve şefkatli bir dille anlatan Balcıgil hem romanı, hem Sonku hem de dönemin sanat, siyaset, cemiyet hayatı üzerine konuşuyor.

Zaman Sığınağı romanıyla 2023 Uluslararası Booker Ödülü’nü kazanan Bulgar yazar Georgi Gospodinov, Ağustos 2023 sayısında Ferdi Çetin’in sorularını yanıtlıyor.


Yeni sayıda ayrıca Radiohead’in kurucu üyesi Thom Yorke’un 30 yıllık sanatçı dostu, grubun ressamı Stanley Donwood ile hayata geçireceği özel sanat projesinin haberi; merakla beklenen “Superman: Legacy” filminde yeni Superman olarak izleyici karşısına çıkacak David Corenswet hakkında bir dosya; Harry Styles’ı Viyana’da, Coldplay’i Amsterdam’da izleyen Eda Solmaz’dan stadyum konserlerine dair bir inceleme yazısı öne çıkıyor.


Bu sene 80. kez düzenlenen Venedik Film Festivali’nin 80 yılda öne çıkan olaylarını mercek altına alan Ağustos 2023 sayısında, yaz tatiline sanat mekânlarını katmak isteyenler için, aralarında yeni sergilerin de olduğu bir sanat haritası da okurları bekliyor.



bottom of page