top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Milliyet Sanat Mayıs sayısı çıktı!

Milliyet Sanat'ta bu ay, 25 yıl sonra yeniden Cyrano rolüyle tiyatro sahnesine çıkan Bülent Emin Yarar’ın, rap müziğin duygusal çocuğu Sefo’nun, yeni romanı Kuru Kız’ı anlatan Ayfer Tunç’un ve “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” oyununun ekibinin röportajlarıyla Müze Gazhane’de açılan “Bir Kendilik Öyküsü: Naile Akıncı” sergisi üzerine bir yazı, okurları bekliyor.


Mayıs 2023 sayısının kapağında yer alan 3. Milliyet Sanat Heykelde Yeni Keşifler Yarışması, insanı merkeze alan yeni bir keşif hikâyesi sunuyor. Yarışmada finale kalan 10 eserin her biri insan olmak, “öz”e ulaşmak, ekoloji, mimari, mitoloji, yaşam koşulları gibi önemli, güncel ve keskin konuların altını çiziyor.


Ayın Söyleşisi için Asu Maro’nun konuğu, 25 yıl sonra yeniden Cyrano de Bergerac rolüyle tiyatro severlerin karşısına çıkan Bülent Emin Yarar oluyor. İkili, hem “Cyrano”yu hem de usta oyuncunun kariyeri boyunca geçtiği yolları konuşuyor.

Ayfer Tunç’un taşradan yola çıkarak evrensele açılan son romanı Kuru Kız’a dair röportajının yer aldığı yeni sayıda, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın başyapıtı “Saatleri Ayarlama Enstitüsü”nü, hibrit bir yapıyla ve tek kişilik bir oyun olarak sahneye taşıyan Saatler Kolektif’ten Serdar Biliş, Ahmet Sesigürgil, Gamze Kuş ve Serkan Keskin de oyunu anlatıyorlar.


Cumhuriyet’in öncü kadın ressamlarından Naile Akıncı’yı, özdeşleştiği Eyüp resimleri aracılığıyla anlatan “Bir Kendilik Öyküsü: Naile Akıncı” sergisine dair kapsamlı bir yazı ve vizyona girmeye hazırlanan “About My Father/Eyvah Babam” vesilesiyle beyazperdenin problemli babalarından ve en sıkıntılı baba-oğul ilişkilerinden bir seçki de Milliyet Sanat’ın Mayıs 2023 sayısında okurlarla buluşuyor.

bottom of page