top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Nadir Kitap ve Kitantik'in erişim engeli kaldırıldı

Türkiye’de yüzlerce sahafın internet üzerinden satış yaptığı Nadir Kitap ve Kitantik'in internet sitelerine 30 Kasım akşam saatlerinde Ankara 10'uncu Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi. Nadir Kitap ve Kitantik, sitelerine getirilen erişim engeli kararının "sehven" alındığını söyleyerek, engellerinin bugün kaldırıldığını duyurdu.


Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Web sitemiz hakkında erişim engeli getiren ilgili mahkeme, kararın sehven alındığına hükmederek erişim engelinin kaldırılması kararı almıştır. Kitapsever dostlarımızla en kısa süre içerisinde yeniden bulaşacağımız müjdesini paylaşıyoruz.


Resmi bir kurumun yayınlamış olduğu bir kitabın satıştan kaldırılması yönünde alınan mahkeme kararı, ilgili ürün sayfalarına erişim engeli getirirken, sehven sitenin tümünü kapsayacak şekilde talep edilmiş ve uygulanmıştır. Yapılan girişimler sonucunda mahkeme, kararı tashih ederek site geneline uygulanan erişim yasağını kaldırmıştır. Kısa süre içinde tüm servis sağlayıcılar üzerinden erişim mümkün olacaktır.


16 yıldır hizmet verdiğimiz kitap dünyasındaki tüm okur, kitapçı ve sahaf dostlarımıza hizmet vermeye devam edecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu süreçte destek olan herkese teşekkürlerimizi sunarız."


Kitantik de benzer bir açıklama yayımlayarak "Erişim Engeli Hakkında Güncelleme: İlgili mahkeme tekrar değerlendirme yaparak erişim engeli kararının 'sehven' verildiğini belirterek erişim engellemenin kaldırılmasına karar verdi. Teknik işlemlerin tamamlanmasını bekliyoruz. Kısa sürede tekrar birlikteyiz" dedi.

bottom of page