top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Nova ve Cokcok kardeşler ile Büyük Ayı’yı arama macerasına hazır olun

Seda Akipek'in çocuklara ayı türleri hakkında bilgiler verirken gökbilim ve takımyıldızlar hakkında da eş zamanlı bir öğrenme sağlayan kitabı “Neredesin Büyük Ayı?” çıktı.


Bre Berber Berber Dükkânı’nda sıradan bir gün. Nova saç kesim önlüğüyle sırasını bekliyor, kardeşi Cokcok ise dergi karıştırıyor. Ama şifreli sözler duyulunca işler değişiyor. Nova’nın kesim önlüğü pelerine, kendisi de Süper Nova’ya dönüşünce macera başlıyor. Süper Nova ve Cokcok’un görevi Büyük Ayı’yı bulmak. Acaba nerede bu Büyük Ayı? Daha da önemlisi, kahramanlarımız onu bulabilecekler mi?


“Neredesin Büyük Ayı?” kitabı okurlara neler sunuyor?

Bu kitap çocuklara ayı türleri hakkında bilgiler verirken gökbilim ve takımyıldızlar hakkında da eş zamanlı bir öğrenme sağlıyor. Seda Akipek’in eğlenceli ve mizahi anlatımıyla çocuklar yeni bilgiler öğrenirken keyifli bir maceraya dalıyor, araştırmanın ve merak duygusunun tadına varıyor! Ceren Ayan’ın resimlediği “Neredesin Büyük Ayı?” kitabı tüm bunları şahane görsellerle de destekliyor.


Kitabın sonunda yer alan 3 farklı etkinlik ile öğrenilenler pekiştiriliyor ve okur ile hikâye arasında öğretici bir bağ kurulabiliyor.


Abm Yayınevi tarafından yayımlanan kitabın arka kapağında yer alan karekod uygulamasıyla kitabın kazanımlarına ve ücretsiz etkinlik kâğıdına da ulaşmak mümkün.


Kitabın Kahramanları Nova ve Cokcok kardeşler ile Büyük Ayı’yı arama macerasına hazır olun!


Seda Akipek, 1982 yılında İstanbul'da doğdu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde, yüksek lisans eğitimini Galatasaray Üniversitesi Ekonomi Hukuku bölümünde tamamladı. On iki yıl hukukla ilgilendi. Avukatlık yaptığı dönemde kullandığı “sermaye”, “devir”, “yasal” gibi terimler yerini “hikaye”, “şiir”, “masal” sözcüklerine bıraktığında çocuklar için de yazmaya başladı. Cenevre’de yaşıyor, ejderhasını tasmasız dolaştırıyor.


NEREDESİN BÜYÜK AYI

Seda Akipek

ABM Yayınevi, 2022

Resimleyen: Ceren Ayan

40 s.

bottom of page