top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Okuduklarımız karakterimizi şekillendirir

Kenneth Oppel'in yaratıcılık, depresyon, dostluk gibi temaları içeren romanı Obur Mürekkepçik, Sydney Smith’in çizimleriyle kitapkurtlarını bekliyor.


Heyecan ve duygu dolu bir hikâyenin içine girmeye hazır mısınız?

Unutmayın; okuduklarımız karakterimizi şekillendirir.


Yaratıcılık, depresyon, dostluk gibi temalarla zenginleşen bu roman ve Sydney Smith’in çizimleri kitapkurtlarını besleyecek nitelikte!

O gece olanları evin kedisi dışında kimse görmedi...


Bir mürekkep lekesi, kendini eskiz defterinin sayfalarından koparıp çıkardı. Acıktıkça kitaplarla beslendi. Yalayıp yuttuğu roman karakterlerine benzedi.


Obur Mürekkepçik’in önemli görevleri de vardı. Ethan’a nasıl çizim yapılacağını öğretmeli, Ethan’ın ünlü bir çizer olan ama ilhamını kaybeden babasına yardımcı olmalı ve her birinin kalp kırıklıklarını onarmalıydı.


Kenneth Oppel, Port Alberni'de doğdu, çocukluğunu Victoria, British Columbia ve Halifax, Nova Scotia'da geçirdi.Ayrıca Newfoundland ve Labrador, İngiltere ve İrlanda'da yaşadı. Oppel, 1985'te ilk kitabı Colin's Fantastic Video Adventure'ı St. Michaels Üniversitesi Okulu'ndayken yazdı. Silverwing roman serisi için dört kitap yazdı: Silverwing, Sunwing, Firewing ve Darkwing. Ayrıca Airborn (2004), Skybreaker (2005) ve Starclimber (2008) dahil olmak üzere Matt Cruse destanı yazdı. Oppel, İngiliz çocuk edebiyatı alanında 2004 Governor General's Literary Award, American Library Association'dan Printz Honor Award (her ikisi de Airborn için) ve The Times Çocuk Romanı ) Amerikan Kütüphane Derneği tarafından Genç Yetişkinler) ödüllerini kazandı.

OBUR MÜREKKEPÇİK

Kenneth Oppel

Kırmızı Kedi Çocuk, 2021

Çeviri: Rengin Arslan

320 s.

bottom of page