top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Yıkıcı düşüncelerden kaçınmak için temel beceriler

Psikolojik Sağlamlık kitabında, pozitif psikoloji, bilişsel davranışçı terapi, kabul ve kararlılık terapisi ve bilinçli farkındalık gibi kanıta dayalı yaklaşımlarla, zorlayıcı durumların ardından nasıl toparlanabileceğinizi açıklıyor. Özsaygı, özsaygının çok önemli bir boyutunu geliştirmeye odaklanan teknikler içeren kapsamlı ve kendi kendilerine uygulayabilecekleri bir rehber sunuyor.

Hayatın fırtınaları karşısında bazı insanlar sapasağlam dururken bazıları neden savrulup gider? Psikolojik sağlamlık bu sorunun anahtarıdır. Psikolojik sağlamlık, sevdiğiniz birini kaybetmek, işten çıkarılmak, ciddi hastalıklar yaşamak ve hatta gündelik sıkıntılar gibi çeşitli zorlukların ve stres verici olayların ardından toparlanabilme becerisidir. Psikolojik sağlamlık, zorluklar karşısında insanların güçlü tepkiler verebilmesini sağlayan beden, zihin ve karakter gücüdür. Kısacası, psikolojik sağlamlık ruh sağlığının yapıtaşıdır.


Dr. Schiraldi Psikolojik Sağlamlık kitabında, pozitif psikoloji, bilişsel davranışçı terapi, kabul ve kararlılık terapisi ve bilinçli farkındalık gibi kanıta dayalı yaklaşımlarla, zorlayıcı durumların ardından nasıl toparlanabileceğinizi açıklıyor. Ayrıca travma sonrası stres bozukluğu, anksiyete, depresyon, öfke ve madde bağımlılıkları gibi stres kaynaklı sorunları önlemek ve iyileştirmek için etkili beceriler sunuyor.


Çeviri: Mirhan Petek

Hayatta her an kendimize dair çıkarımlarda bulunuruz. Eğer özsaygı düzeyimiz düşükse ya da başarı ve başarısızlıklarımızı sürekli çevrenizdeki insanlarla kıyaslama eğilimindeysek, bir adım geriye çekilip kendimize nasıl muamele ettiğimizi yeniden değerlendirmenin vakti gelmiş demektir.


Bu klasik ancak çok etkili kitap, özsaygının kendi kendine yardım materyalleri kullanılarak geliştirilebileceğine ilişkin yeni çalışma bulgularına dayanıyor. Psikolog ve sağlık eğitimcisi Dr. Schiraldi, okurlarına her biri özsaygının çok önemli bir boyutunu geliştirmeye odaklanan teknikler içeren kapsamlı ve kendi kendilerine uygulayabilecekleri bir rehber sunuyor.


Çeviri: Ömer Anlatan


Dr. Glenn R. Schiraldi, Pentagon’da, Uluslararası Kritik Olay Stresi Derneği’nde ve Maryland Üniversitesi’nde stres yönetimi dersleri verdi, Üstün Öğretim Ödülü’nün de dahil olduğu çeşitli ödüllere layık görüldü. Dünyanın çeşitli yerlerinde hem uzmanlara hem diğer insanlara psikolojik sağlamlık ve travma eğitimleri verdi. Stresle ilgili kitapları dokuz dile çevrildi ve The Washington Post, American Journal of Health Promotion, International Stress and Tension Control Society Newsletter gibi önemli kaynaklarda övgüyle yer aldı. Özel olarak askerler, polisler ve itfaiyeciler gibi yüksek risk gruplarında beceri temelli psikolojik sağlamlık geliştirmeyle ilgilenen Schiraldi’nin, Maryland Üniversitesi’nde verdiği beceri temelli zihin/beden derslerinin psikolojik sağlamlık, özsaygı, mutluluk, depresyon, anksiyete ve öfke üzerinde etkili olduğu kanıtlandı.

bottom of page