top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

"Sempatizan" dizi oluyor

Viet Thanh Nguyen'in Pulitzer Ödüllü aynı adlı romanından uyarlanan The Sympathizer, Vietnam Savaşı'nın son günlerinde yarı Fransız, yarı Vietnamlı bir komünist casusun verdiği mücadeleleri anlatan bir casusluk gerilimi ve kültürler arası hiciv.


Viet Thanh Nguyen'in Pulitzer Ödüllü romanından uyarlanan "The Sympathizer"da Hoa Xuande ("Cowboy Bebop"), Los Angeles'ın mülteci topluluğuna gömülen bir Kuzey Vietnam casusunu canlandırıyor. Yardımcı dizi sorumlusu, sorumlu yapımcı, yazar ve yönetmen olarak görev yapan Park Chan-wook'un başkanlığındaki “The Sympathizer”ın resmi günlük satırında dizi, “yarı Fransız, yarı Vietnamlı bir halkın mücadeleleri hakkında bir casusluk gerilimi ve kültürler arası hiciv” olarak tanımlanıyor. -Vietnam Savaşı'nın son günlerinde Vietnamlı komünist casus ve onun Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sürgünü.”


Eşi Susan Downey ile birlikte projede baş yapımcı olan Downey Jr., dizide çeşitli roller üstleniyor. Fragmanda gösterildiği gibi, Downey Jr.'ın karakterlerinin her birinin kendine özgü bir görünümü var ve Amerikan düzeninin farklı yönlerini temsil etmeleri amaçlanıyor - aralarında gelecek vaat eden bir Orange County Kongre Üyesi, bir CIA ajanı ve bir Hollywood Film yönetmeni. Robert Downey Jr., 2024'te HBO'nun yeniden markalaşan Max yayın hizmetine gelecek olan yeni bir casus dizisi olan "The Sympathizer"ın fragmanında bir kılık değiştirme ustasıdır. Klip, Çarşamba günü bir Warner Bros. Discovery basın etkinliğinde tanıtıldı ve bu etkinlik sırasında şirket, WBD'nin tüm markalarını tek bir yayın hizmeti altında birleştirme çabasıyla HBO Max'in yakında sadece Max olacağını açıkladı.

Oyuncu kadrosunda ayrıca Fred Nguyen Khan, Toan Le, Vy Le, Alan Trong, Vy Le, Ky Duyen ve Sandra Oh yer alıyor. “The Sympathizer”, Cinetic Media ve Moho Film ile birlikte üretilen HBO, A24 ve Rhombus Media ortak yapımı. Don McKellar, Park'la birlikte dizi sorumlusu ve baş yapımcı olarak görev yapıyor. Diğer yürütücü yapımcılar arasında Team Downey'den Nguyen, Amanda Burrell, Rhombus Media'dan Kim Ly, Niv Fichman, Moho Film'den Ron Schmidt ve Jisun Back yer alıyor. Fernando Meirelles ve Marc Munden de doğrudan. Yazarlar arasında Mark Richard, Naomi Iizuka, Maegan Houang, Anchuli Felicia King ve Tea Ho yer alıyor.


Vietnam asıllı Amerikalı yazar Nguyen’den edebiyat dünyasında büyük yankı uyandıran, hakları otuza yakın ülkeye satılan ve yirmiden fazla yılın kitabı seçkisinde yer alan sarsıcı bir ilk roman.

Pek çok prestijli ödüle layık görülen Sempatizan, bir gerilim romanının heyecanı ve Saul Bellow’la karşılaştırılan tarzıyla insanın ayaklarını yerden kesen bir dostluk ve ihanet destanı. Çift taraflı çalışan komünist bir ajan, kendi deyimiyle “çifte akıllı” bir adam olan hikâyenin anlatıcısı, Saygon’un düşüşünden sonra Amerika’ya gelerek Los Angeles’taki diğer sürgün Vietnamlılarla birlikte yeni bir yaşam kurmaya çalışırken, bir yandan da Vietnam’daki komünist üstlerine gizlice raporlar gönderen Yarı Fransız yarı Vietnamlı bir istihbarat subayıdır.

Kafka Kitap'ın yayımladığı Duygu Akın çevirisi ile çıkan Sempatizan, hem kimlik ve göçmenlik üzerine çok yoğun bir keşif yolculuğu, hem insanı esir alan bir casusluk romanı, hem de güçlü bir aşk ve dostluk hikâyesi.

2016 Edgar En İyi İlk Roman Ödülü 2016 PEN/Faulkner Ödülü Finalisti 2016 Dayton Edebiyat Barış Ödülü 2015 Kurmaca Merkezi İlk Roman Ödülü 2015-2016 Asya/Pasifik Amerikası Edebiyat Ödülü 2016 California İlk Kurmaca Kitap Ödülü 2017 Asya Amerika Çalışmaları Birliği Yaratıcı Yazıda En İyi Kitap Ödülü MacArthur ve Guggenheim Fellowship Ödülleri New York Times Çok Satanı

bottom of page