top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

“Yaşam bile... Yalıtımla başladı!... İlk hücrenin kendini... Yalıtmasıyla!..."

Bilim ile kurgu arasında salınan eserleriyle tanıdığımız Levent Şenyürek, yeni romanı Saklı Cehennem'de de okuru benzer bir gelgite sürüklüyor, ikilemde bırakıyor.

“Yaşam bile... Yalıtımla başladı!... İlk hücrenin kendini... Yalıtmasıyla!...

İnsan ilk duvarı... İnşa ettiğinde... İnsan oldu! Tarihin büyük insanları... Kendilerini yalıttılar! Sen kendini... Yalıtmıyor musun?...”


SaklıCehennem, konforlu hale getirdiğimizi düşündüğümüz yaşantılarımızı biraz olsun sorguladığımızda bizleri bekleyen o aydınlanma ânını hatırlatan bir distopya!


“Yaşam oyununu kaybetmişti Cevher; hem de kazanmakta olduğunu zannederken... Yaşamda da oyunlarda olduğu gibi insanın artık kazanamayacağını anlayıp kabul ettiği bir an gelebilirdi ama oyunlardan çıkılır gibi yaşamdan vazgeçilemiyordu.”


Levent Şenyürek 1975 yılında İstanbul’da doğdu. Mühendislik eğitimi aldı, farklı kurumlarda mühendislik ve araştırmacılık görevleri üstlendi. Üniversite yıllarından itibaren bilimkurgu türünde eserler verdi. Çeşitli öykü yarışmalarında dereceler kazandı. İlk kitabı, kısa öykülerden oluşan Çıldırtan Kitap’tır (2007). Ardından Alacagöl Efsanesi (2008), Cennetin Kalıntıları (2011), İsa’yı Beklemek (2013) ve Rüya Gören (2021) adlı romanları yayımlanmıştır. Bilimkurgu ve fantastik türündeki öyküleri çeşitli seçkilerde yayımlanmaya devam ediyor.


SAKLI CEHENNEM

Levent Şenyürek

İthaki Yayınları, 2023

Tür: Roman

176 s.

bottom of page