top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Jorge sana bir hikâye anlatmak istiyor... Bu yolculuğa hazır mısın?

Günlük hayatın rutine binen sorunlarıyla, iş, aşk, arkadaş ve aile ilişkilerinde patlak veren anlaşmazlıklar ve kırgınlıklarla mücadele etmeye çalışırken kendini Jorge Bucay’ın terapi koltuğunda bulan Demián’ın, nihayetinde kendini bulma ve tanıma yolculuğuna dönüşen hikâyesi, Sana Bir Hikaye Anlatayım, Türkçede.

Alışılmışın dışında yöntemleriyle tanınan Psikanalist Jorge Bucay, Demián’ın kendini tanıma ve keşfetme yolcuğunda, her terapi seansında Demián’a bir hikâye anlatıyor.


Kimi klasik ve efsaneleşmiş kimi modern olan bu hikâyeler, kendini, ilişkilerini ve korkularını daha iyi anlamana yardımcı olabilecek, akılda kalıcı, hatta bazıları sürpriz bir şekilde tanıdık gelecek muazzam hikâyelerdir.


Jorge Bucay Arjantinli bir gestalt psikoterapisti, psikodramatist ve yazardır. 1949'da Buenos Aires'in Floresta semtinde mütevazı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 1973'te Buenos Aires Üniversitesi'nden Tıp Doktoru olarak mezun oldu ve Buenos Aires Pirovano Hastanesi'nde ve Santa Mónica kliniğinde akıl hastalıkları konusunda uzmanlaştı. Kitapları dünya çapında 2 milyondan fazla sattı ve on yediden fazla dile çevrildi. On üç yaşında çalışmaya başladı. Hayatı boyunca çorap, kitap ve spor kıyafetleri satan gezici satıcılığın yanı sıra sigorta acenteliği, taksi şoförü, palyaço, depocu, eğitimci, oyuncu, nöbetçi doktor, çocuk partileri ev sahibi, psikiyatrist olarak çalıştı. Halen işini profesyonel yardımcı olarak tanımlamaktadır. Dikkatini, kendisini dünyanın dört bir yanına götüren terapötik öğretim konferanslarına katılmakla terapötik araçlar olarak gördüğü kitaplarını yazmak arasında paylaştırıyor.


SANA BİR HİKAYE ANLATAYIM

Jorge Bucay

Epsilon Yayınevi, 2023

Çeviri: Nilüfer Demirbaş

272 s.

bottom of page