top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Clickbait'in Yazarı Christian White'dan

Uluslararası çoksatan Sandığın Kişi Değilsin, travmaya, kökene ve hafızaya dair unutulmaz bir roman.


“Adı Sammy Went. Bu fotoğraf ikinci yaş gününde çekildi. Üç gün sonra küçük kız kayıplara karıştı.”

Kimberly Leamy, Melbourne’de fotoğrafçılık dersleri veriyor. Bir gün teneffüs sırasında yanına daha önce hiç görmediği bir adam yaklaşıyor. 26 yıl önce kayıplara karışan bir kızdan söz ediyor. Sammy’den.


Kimberly başta anlamıyor, anlayınca öfkeleniyor, zerre inanmıyor. Ancak iddia o kadar korkunç ki yokmuş gibi davranamaz, havada asılı bırakamaz. Kimberly şimdi yola çıkmak, Amerika’ya gitmek zorunda. Karşısında fanatik bir topluluk, yakınlaşmak zorunda olduğu tekinsiz bir aile ve temeli sırlarla atılmış bir kasaba var.


Christian White, Avustralyalı bir yazar, senarist ve yapımcıdır. İlk romanı The Nowhere Child, 2017 Wheeler Center Victorian Premier'in En İyi Yayınlanmamış El Yazması Edebiyat Ödülü'nü kazandı. Yayınlandığından beri The Nowhere Child, Avustralya Kitap Endüstrisi Ödülleri'nde Yılın Genel Kurgu Kitabı ve Matt Richell Yılın Yeni Yazarı Ödülü ve Bağımsız Kitap Ödülleri'nde Yılın İlk Kurgu Kitabı dahil olmak üzere büyük ödüller için kısa listeye alındı. The Nowhere Child'ın hakları 17 uluslararası bölgede satıldı ve büyük bir ekran anlaşması için satın alındı. İkinci ve en son romanı The Wife and the Widow, Eylül 2019'da Avustralya'da ve Ocak 2020'de ABD'de yayınlandı. Anında en çok satanlar oldu ve en iyi kurgu dalında 2020 Bağımsız Kitap Ödülleri'nde kısa listeye girdi, üçüncü romanı Wild Place 26 Ekim 2021'de yayınlandı. Christian, Avustralya, ABD ve İngiltere de dahil olmak üzere 41 ülkede Netflix'te 1 numaraya yükselen Tony Ayres (The Slap) ile Clickbait adlı televizyon dizisini birlikte yarattı. Emily Mortimer, Bella Heathcote ve Robyn Nevin'in başrollerini paylaştığı, prömiyeri 2020 Sundance Film Festivali'nde yapılan ve 2019 Avustralya Yazarlar Birliği Ödülleri'nde En İyi Uzun Metraj Film dalında AWGIE ödülüne aday gösterilen bir korku/dram olan Relic adlı uzun metrajlı filmin ortak yazarlığını yaptı. . SANDIĞIN KİŞİ DEĞİLSİN

Christian White

April Yayıncılık, 2022

Çeviri: Aysun Babacan

320 s.

bottom of page