top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Spinoza'dan Teen Titans Go'ya

Genet, Phillips, Spinoza, Ulaş! Ayrıntı Yayın Grubu yeni çıkan kitaplarıyla geniş bir okur kitlesine sesleniyor.


Ayrıntı Yayın Grubu, Jean Genet, Adam Phillips, George L. Kline’ın çevirilerine yer verirken Ali Akay, Masis Kürkçügil ve Musa Kaplan’ın kaleme aldığı kitapları yayınlıyor.

HİZMETÇİLER

Jean Genet

Şubat ayında yeraltı edebiyatı dizisinde Hizmetçiler kitabına yer veren yayınevi, Jean Genet’nin dünyaca ünlü oyununu Ayberk Erkay çevirisiyle yayıma hazırlandı. Fransızcadan çevrilen 80 sayfalık oyun metni, 1947’de Paris’te ilk defa sahneye konmuştu, o günden itibaren çok sayıda çeviri ve sahnelenen oyun, Türkiye’de de büyük ilgi gördü.


İLGİ ARAYIŞI

Adam Phillips

Adam Phillips psikoterapi geçmişi ve Freud, Winnicott, Lacan veya Deleuze gibi ustaların teorilerine hakimiyeti ile insanın ilgi çekme ihtiyacının izlerini sürüyor. İnsan davranışının sıklıkla göz ardı edilen dikkat çekme örüntüsünü anlamak için eşsiz bir kaynak olarak okurlarını bekliyor.


SOVYET FELSEFESİNDE SPİNOZA

George L. Kline

Sovyet Felsefesinde Spinoza, George L. Kline tarafından kaleme alınan Akın Sarı’nın çevirdiği kitap, felsefe dizisinin son eseri. Kitap, 1952’de ilk kez yayınlanırken Kline’ın 1923 ile 1932 arasında Spinoza üzerine yayınlanan yedi önemli makaleyi içermekte. Bu çalışmanın önemi Sovyet Rusya’da yapılan bu felsefi çalışmaların dünya tarafından fark edilmesini sağlamak, Rusya dışına taşımak olarak söylenebilir. Sovyet felsefesini takip edenler için bir başucu kitabı özelliği taşıyor.


BİR BAŞKA TARİH MÜMKÜN MÜYDÜ?

Masis Kürkçügil

Masis Kürkçügil’in kaleme aldığı Ermeni meselesine dair yazılardan oluşan Bir Başka Tarih Mümkün müydü? kitabı, yine Ayrıntı Yayınları etiketiyle yayına hazırlanıyor. Ermeni toplumu açısından başka bir tarihin gerçekleşme olasılıklarını irdeleyen değerlendirmelerini sadece 1915 değil 1908’de ilan edilen inkılap ile düşünen Kürkçügil, sadece geçmişi değil bugüne de bir ışık tutmaya çalışıyor.


SAKSAĞAN

Elizabeth Day

Elizabeth Day’in Magpie adıyla yayımlanan, Türkçeye Saksağan çevirisiyle çevrilen kitabı İngilizceden Seda Peker çevirdi. Saksağan, anneler ve çocuklarına dair, kıskançlık ve sahiplenme duygusuna dair, hayalini kurduğunuz ne varsa hepsine sahip olmanın yarattığı risklere dair bir roman.


BANA BİR HİKAYE ANLAT

Çocuklara hikaye Kurma Yöntemleri ve Pratikleri

Silke Rose & Joseph Sarosy

Hikaye anlatıcılığının örneklerinden biri olan Bana Bir Hikaye Anlat, çocuklara hikaye kurma yöntemlerini ve pratiklerini gösteren Silke Rose ve Joseph Sarosy’nin ortak bir çalışması. Duygu Asena Şahin’in çevirdiği ve çocuklarınızla aranızda derin bir bağ kurabileceğiniz bu kitap şubatta elinizde olacak ve yanınızdan ayırmak istemeyeceksiniz.


ULAŞ YOLDAŞ

Musa Kaplan

Yakın tarih dizisine Ulaş Bardakçı’yı anlattığı Ulaş Yoldaş kitabıyla ekleme yapan Musa Kaplan, yeni bilgi ve belgelere ulaşıp bu kitabı ortaya çıkarıyor. 1972’de girdiği çatışmada hayatını kaybeden Ulaş Bardakçı’yı aynı zamanda kendi döneminden arkadaşlarına da soruyor, Nuran Ağırnaslı, Mustafa Yalçıner, Mustafa Alabora, Halil Ergün gibi isimlerden anıların da olduğu kitap, okurlarını bekliyor olacak.


IVO HAMAM’IN GÜNLÜĞÜ

David Nel.lo

Bir göç hikayesi olan Ivo Hamam’ın Günlüğü, kitaplığınızda Dinozor Çocuk'un yeni kitapları arasındaki yerini bekliyor. Bu kez bir göç hikayesi ancak hamam böceklerinin gözünden okuyacağız hikayeyi. İspanya’da çocuk kitapları yazarı Nel.lo’nun yazdığı kitap, Beatriz Castro tarafından resmedildi.


TEEN TITANS GO!

Pizza Kubbesine Hoş Geldiniz!

Sholly Fisch, Amy Wolfram,

Merrill Hagan

DC’nin süper kahraman karakterlerinin hikayelerini anlatan Teen Titans serisinin devamı geliyor. Çocuk ve gençlerin gözdesi olan kahramanların hikayeleri Teen Titans 2 adıyla Dinozor Genç etiketiyle şubatta okurlarıyla buluşacak.


bottom of page