top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Women's Prize for Fiction uzun listesi açıklandı

Dünyanın saygın edebiyat ödüllerinden Women's Prize for Fiction'ın uzun listesi açıklandı.

Her yıl, dünya çapında İngilizce yazan kadın yazarların kaleme aldığı ve İngiltere'de yayımlanmış olan en iyi kurgu esere verilen Women's Prize for Fiction'ın kazananı 30,000 sterlin değerindeki ödüle ve Bessia adıyla bilinen bronz heykelciğe kavuşacak. Altı kitaplık kısa liste 28 Nisan'da, kazanan kitap ise 7 Temmuz'da açıklanacak. Ödülün geçen yılki sahibi Hamnet romanıyla Maggie O'Farrell olmuştu. Bu roman, önümüzdeki aylarda Domingo Kitap etiketiyle ve Kıvanç Güney çevirisiyle Türkçede yayımlanacak.


Önceki senelerin kazananları arasında Zadie Smith, Tayari, Jones, Carol Shields ve Chimamanda Ngozi Adichie'nin de bulunduğu ödülün bu yılki uzun listesi şöyle:


Dawn French, Because of You Avni Doshi, Burnt Sugar Annabel Lyon, Consent Torrey Peters, Detransition, Baby Naoise Dolan, Exciting Times Cherie Jones, How the One-Armed Sister Sweeps Her House Raven Leilani, Luster Patricia Lockwood, No One is Talking About This Kathleen MacMahon, Nothing But Blue Sky Susanna Clarke, Piranesi Clare Chambers, Small Pleasures Ali Smith, Summer Amanda Craig, The Golden Rule Brit Bennett, The Vanishing Half Yaa Gyasi, Transcendent Kingdom Claire Fuller, Unsettled Ground

bottom of page