top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Yarasa Çıkmazı serisi ürpertici maceralarla devam edecek!

Çocuk edebiyatının sevilen yazarı Göktuğ Canbaba’nın kaleminden yepyeni ve soluk kesici bir seri: Yarasa Çıkmazı! Berk Öztürk’ün muhteşem çizimleri eşliğinde bir maceraya hazır olun!

Gredi küf kokusu sinmiş battaniyesinin altında, hiç ses çıkarmadan dişleri birbirine vurarak uzun bir süre bekledi. Ara sıra şömineden çıkan çatırtılar nedeniyle yerinden zıplasa da bir süre sonra sakinleşmeyi başardı. Battaniyeyi burnuna kadar çekip mum ve şöminenin aydınlattığı odasında mutsuz bir şekilde homurdandı. Homurtuları şöyle diyordu: Neden buradayım ki? Kasabamı özledim. Bana hayatı zindan eden iri kıyım abilerimi bile özledim. Büyükannemin hikâyelerini özledim. Makasımı ve iplik setimi özledim.


Karanlıktan hiç hoşlanmayan ve asla cadı olmayı istemeyen Gredi’nin kaderinde Bayan Mumalevi’nin malikânesinde yaşamak ve cadılık eğitimi almak vardı. Zavallı çocuk bu koca malikânenin tuhaf sakinleri arasında öyle yalnız hissediyordu ki... Üstelik sene sonuna dek cadı olmayı öğrenmeli ve tılsımlı hayvanını çağıracak büyüyü yapabilecek hale gelmeliydi. Gredi yalnızlığının aniden sona ereceğini ve kendini karanlık bir gizemin peşinde bulacağını nereden bilebilirdi!


Göktuğ Canbaba 1981 yılında Ankara’da doğan Göktuğ Canbaba, Anadolu Üniversitesi Basın Yayın Bölümü’nden 2006 yılında mezun oldu. Bitirme tezini fotoğraf alanında yapan Canbaba, hayalini kurduğu seyahatlere çıkıp dünyanın birçok yerini gezdi, fotoğraf projeleri hazırladı. Yetişkinler için dört roman ve iki öykü kitabı yazan Canbaba, Doğan Çocuk Yayınları’ndan yayımlanan Fener Balığının Kayıp Işığı, Valizdeki Kedi, Arayış Ormanı 1, Arayış Ormanı 2 (Solgun Ruhlar Kitabı), Arayış Ormanı 3 (Cadıların Gecesi), Uzayda Sahibini Arayan Köpek, Perili Ev, Oli’nin Sırrı, Çantamdaki Öyküler, Ay’daki Gizemli Kereviz Yemeği, Gökyüzü Boyacısı, Meraklı Gezginin Notları, Hayaller Tarlası’na Davet, kısa öykülerden oluşan değerler eğitimi ve meslekler serisinin de aralarında bulunduğu yirminin üzerinde kitap yazdı. Aynı zamanda çizgi film senaristliği de yapan Canbaba, dünyayı daha yakından tanımak için seyahatlere çıkmaya, bol bol fotoğraf çekip keşfetmeye devam ediyor.


YARASA ÇIKMAZI

Göktuğ Canbaba

Doğan Çocuk, 2022

Resimleyen: Berk Öztürk

Hedef Kitle: 9+yaş

200 s.

bottom of page