top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Zamanın peşine düşen kitap

Nazlı Deniz Güler’in kaleme aldığı, yönetmen Ümit Ünal’ın resimlediği Zaman Ustası, geçen ve geçmeyen zamanların sırrını arayanlar için parlak ipuçlarıyla dolu bir hikaye...

“Kimileri zamanı hesaba katmadan yaşar; ağır ağır, aheste aheste, keyifle geçirir vaktini. Zamanla yarışan da çoktur; kalabalıklarda koşuşturan, sürekli bir yerlere yetişmeye çalışan ve asla yirmi dört saat ile yetinemeyenlerdir onlar. Yapmaları gereken bir şeyi erteleyince, zaman kazandıklarını düşünenler de vardır. İstemedikleri bir işle uğraşırken, zaman kaybettiklerine inananlar da. Bazılarının ilişkisiyse daha farklıdır zamanla. Onun sırrını çözmeye ve onu özümsemeye adamışlardır kendilerini. Tıpkı usta gibi.”


Nazlı Deniz Güler Adana'da doğdu. 2006 yılında Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. 2005 yılından beri medya sektöründe metin yazarlığı yapan Güler, çeşitli televizyon kanalları, prodüksiyon firmaları ve reklam ajanslarında çalıştı. Birçok televizyon programı, belgesel ve kısa film ekibinde yer aldı; yazarlık, yapımcılık ve yönetmenlik yaptı.

2008 yılında "Diğerleri" isimli kısa filmiyle Stranger Film Festivali'nin hem dünya seçkisinde hem de Türkiye finalistleri arasında yer aldı. 2010 yılında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nden yapım desteği alan "1, 2, 3" adlı kısa filmi, yurtiçi ve yurtdışında birçok festivalde gösterildi ve 2012 yılında "Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması"nda özel ödüle layık görüldü.


Nazlı Deniz Güler'in ilk çocuk kitabı olan Nar ve Elma Kurdu, 2014 yılında İletişim Yayınları tarafından yayımlandı. Yazarın ayrıca harfler üzerinden kurduğu bir hikaye serisi ve Meraklı Çakıl serisi bulunmaktadır. Güler, halen serbest metin yazarı olarak çalışmakta ve çocuk kitapları yazmaya devam etmektedir.


ZAMAN USTASI

Nazlı Deniz Güler

Alakarga Yayınları, 2022

Resimleyen: Ümit Ünal

56 s.

bottom of page