top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

2. Marmara Adası Edebiyat Günleri başlıyor!

2022 yılında ilki düzenlenen Marmara Adası Edebiyat Günleri (MAEG) bu yıl da 4-5-6 Ağustos tarihlerinde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek.

50'li 60'lı yıllardan başlayarak dönemin yazarlarının, sanatçılarının mekânı olan, tatillerini geçirdikleri, eserlerini yazdıkları Marmara Adası'nın edebiyat geçmişini yaşatmak, edebiyat-sanat rüzgârlarını Ada'da yeniden estirmek amacıyla geçen yıl gerçekleştirilen 1. MAEG'in, gerek yazarlarımızdan gerekse katılımcılar ve ada halkından gördüğü ilgi ve yarattığı heyecan edebiyat günlerini sürekli kılma cesareti verdi.

Edebiyatın halklar ve ülkeler arasında dostluk köprüsü olduğu gerçeğinden hareketle "Edebiyat denizleri aşar insanlara ulaşır" diye yola çıkan MAEG'in bu yıl Yunan yazar ve araştırmacı konukları da var. Ayrıca geleceğin okurları ve yazarları olmaları umut edilen çocuklar için de atölyeler yapılacak.

Etkinliklere Ada Enön keman, Can Erkekli piyano ile katılacaklar. Edebiyat Günleri'nin, Ada'da unutulmaz izler bırakmış Ayvalık gemisinin anısını yaşatan afişi adalı sanatçı İsmet Değirmenci'nin ürünü.

2. Marmara Adası Edebiyat Günleri, Marmara Adası Dostları Derneği, Gündoğdu Köyü Kalkınma ve Güzelleştirme Derneği, Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği'nin ortak çabaları; çeşitli kurumların, işletmelerin ve Ada halkının dayanışmasıyla gerçekleştirilecektir.

2. Marmara Adası Edebiyat Günleri’nde Altay Öktem, Asuman Susam, Ayfer Tunç, Aysun Altındağ, Cem Erciyes, Defne Suman, Dimitris Sotakis, Eylül Görmüş, Gonca Özmen, Hakan Akdoğan, Haluk Oral, Ioannis Papachristou, Mehmet Akif Yıldırım, Mahir Ünsal Eriş, Mine Söğüt, Murat Uyurkulak, Mustafa Çevikdoğan, Müge Acar, Oya Baydar, Sema Kaygusuz, Turhan Günay edebiyatseverler ile Marmara Adası Merkez, Gündoğdu ve Çınarlı’da buluşacak.


Etkinliğin programını; https://www.marmaraadasiedebiyatgunleri.com/programlar/11-maeg-2023.html adresinden takip edebilirsiniz.

bottom of page