top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 3-11 Aralık 2022 tarihleri arasında kitapseverle buluşuyor

Yazar Nazlı Eray’ın onurlandıracağı TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile otuz dokuzuncu yılında Beylikdüzü TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 3 - 11 Aralık 2022 tarihleri arasında okurlar ile buluşmak için hazır.


"TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından 1982’den bu yana otuz sekiz yıldır kesintisiz düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı, ağırladığı yarım milyona yakın ziyaretçisi ile alanında en köklü ve rakipsiz aynı zamanda Avrupa’nın okura ulaşan en büyük fuarı olma özelliğine sahip.


Yüzlerce yayınevinin ve binlerce yazarın okurlarla buluştuğu, 1987 yılında Fazıl Hüsnü Dağlarca ile başlayan onur yazarlığı uygulaması ile değerli edebiyat insanlarının onurlandırdığı fuar, düzenlenen yüzlerce etkinlikle fuar sürecinde kentte büyük bir edebiyat ve kültür şöleni yaratarak kentin en önemli kültürel etkinliklerinden biri olmaktadır.


TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu kararıyla yazar Sayın Nazlı Eray 39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı “Onur Yazarı” olarak belirlenmiştir. Edebiyatımızın üretken kalemlerinden Nazlı Eray’ın katılımıyla onlarca söyleşi, panel ve etkinlik düzenlenecektir. TÜYAP tarafından yazarın yaşamına ve eserlerine odaklanan bir anı kitabı hazırlanmaktadır. Fuarın teması ise fantastik edebiyattan bilim kurguya edebiyatın büyülü gerçekçilik akımına odaklanacak şekilde 'Kitabın Büyülü Dünyası' olacaktır. Fuar süresince kitapların dünyasına hep birlikte yolculuğa çıkacağız."



bottom of page