top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

"Göçmenseniz başarısız olma ihtimaliniz yoktur."

Altın Avcıları adlı romanında, Amerikan rüyasının göçmenler üzerindeki etkilerini Neeraj Narayan adlı çocuğun etrafında söz konusu eden Sanjena Sathian, tarihin, şimdinin ve geleceğin başarılı olmak zorunluluğu tarafından nasıl şekillendiğini fantastik ve masalsı bir macerayla ortaya koyuyor.

Göçmenseniz başarısız olma ihtimaliniz yoktur. Aileniz, arkadaşlarınız, tanıştığınız insanlar ve okuduğunuz kitaplar, başarınıza hizmet etmelidir. Matematikte, kimyada veya biyolojide iyi olmak zorundasınız ve iyi üniversitelere gitmeyi birkaç yıl önceden garanti etmelisiniz. Ben Neeraj Narayan. Amerikalı ismim Neil. Hepiniz gibi hayallerime ulaşmak için çabalarken, çok az kişinin bildiği Bombaylı Altın Avcısı’nın hikayesine rast geldim. İlk başta ben de şaşırdım çünkü başarılı olmak için altını eritip limonata yapan yalnızca ben değildim. Ama başarının da bir bedeli vardı. Altınların değeri, o altını takan kişilerin özelliklerine göre belirleniyordu. Başarılı olmak için başarılı insanların altınlarını içmemiz gerekiyordu. Bir göçmenseniz, başarıya giden her yol sizin için iyi bir yoldur.


Sanjena Sathian, Washington Post tarafından 2021'in En İyi 10 Kitabı, NPR, Elektrik Edebiyatı ve Amazon tarafından 2021'in En İyi Kitabı seçilen ve Center for Fiction's First listesinde yer alan, eleştirmenlerce beğenilen GOLD DIGGERS romanının yazarıdır. Roman Ödülü. Ayrıca Georgia'nın 2023 Townsend Kurgu Ödülü'nü kazandı. Mindy Kaling'in yapım şirketi Kaling International ile TV uyarlaması üzerinde çalışıyor. Kısa kurgusu The Best American Short Stories 2022, The Atlantic, Conjunctions, Boulevard, The Southern Humanities Review ve daha fazlasında yayınlandı. Diğer yayın organlarının yanı sıra The New Yorker, The New York Times, The Drift ve Lithub için kurgusal olmayan yazılar yazdı. Iowa Yazarlar Atölyesi mezunu ve şu anda Atlanta'daki Emory Üniversitesi'nde kurgu dersleri veriyor.


ALTIN AVCILARI

Sanjena Sathian

Eksikparça Yayınları, 2023

Çeviri: Serdar Yüce

296 s.

bottom of page