top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Ayrıntı’dan İki Yeni Şiir Kitabı

Ayrıntı Yayınları şiir dizisine iki yeni kitapla genişletti. Neşe Yaşın’ın Kar Uykusu ve Lal Laleş’in Nora İstanbul Bir Hiçtir’i geçtiğimiz günlerde okurlarla buluştu.


Kar Uykusu, Neşe Yaşın’ın ilgiyle karşılanan Üşümüş Kuşlar (2016) kitabından sonra Ayrıntı Yayınları’nın şiir dizisindeki ikinci kitabı. Yaşın, Kar Uykusu’nda okuru bu kez bütünüyle kendine özgü bir düş dünyası ile buluşturuyor. Aşk trajik olana dokunup çekilirken okuyucu da acılı lirik bir söyleyişin eşlik ettiği şiirler aracılığıyla çok katmanlı bir masal dünyasının içine çekiliyor. Kar Uykusu, cinsiyetçi ideolojiyle hesaplaşmanın alttan alta izlendiği tutkulu ama bir yandan da tutkusunun girdabında kaybolmayan, ayırt edici söylensel ögelerle bezenmiş bir masal şiir.



Lal Laleş ise Nora İstanbul Bir Hiçtir’de hafıza çekmecesinde saklanan bir aşkın gün dökümünü anlatıyor. Cezayir Sokağı’na seslerini bırakıp kendi denizlerine dönen Martılar... Yalınayak geçilen denizler... Köknar yapraklarına emanet edilen kalpler... Ve karanfilli hakikat!.. Nora İstanbul Bir Hiçtir, sır cümlelerle dolu bir Aşkşiir.










KAR UYKUSU

Neşe Yaşın

Ayrıntı Yayınları, 80 s.

İstanbul, 2021.


NORA İSTANBUL BİR HİÇTİR

Lal Laleş

Ayrıntı Yayınları, 112 s.

İstanbul, 2021.


bottom of page