top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara

Dijital Dergi SUÇÜSTÜ’nün 8. sayısı, David Lynch dosyası ile yayında!

Yazarın fotoğrafı: LiteraLitera

Dijital dergi SUÇÜSTÜ, geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz yönetmen David Lynch’e dair hazırlanan özel bir dosya içeriğinin de yer aldığı 8. sayısıyla okuyucuların karşısına çıktı.



2024 yılının Ocak ayından bu yana iki aylık periyotlarla www.sucustu.net adresinde yayınlanan dijital dergi SUÇÜSTÜ, geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz yönetmen David Lynch’e dair hazırlanan özel bir dosya içeriğinin de yer aldığı 8. sayısıyla okuyucuların karşısına çıktı. Üstelik bu sayıdan itibaren her sayıda tam macera çizgi romanlar da sizi bekliyor!


David Lynch sosyası

Dosyada Onur Kırşavoğlu Lynch sinemasına geniş bir perspektiften bakış atarken Gizem Şimşek Kaya yönetmenin böcekler âlemini konu edinen kısa filmlerini, Evliya Çelebi Twin Peaks’i, Ahmet Ziya Yıldırım Lynchian bir atmosferde geliştirilmiş bir oyun olan I Did Not Buy This Ticket’ı ve Alper Kaya da Lynch sinemasında suç temasını ele aldı. 


Tam macera çizgi romanlar

SUÇÜSTÜ’nde bu sayıdan itibaren yepyeni bir içerik kuşağı sizi bekliyor: Çizgi romanlar! Her biri tam macera olan ve ülkemizde de yayımlanmamış, gerçek suç vakalarından uyarlanan bu çizgi romanları çevirerek yayınlayacak olan derginin bu sayısında yazarı ve çizeri maalesef bilinemeyen, 1948 yılında yayımlanmış bir çizgi romanı bulabilirsiniz.


Özel röportaj konukları

İlk sayıdan bu yana olduğu gibi, bu sayıda da alanında oldukça başarılı isimlerle röportajlar yapılan dergide Ayfer Kafkas ile yeni çıkan romanı “Karşı Odada Cinayet” vesilesiyle bir söyleşi yer alıyor. Prof. Dr. Bekir Kocadaş ile suç kavramı ve yeni kitabı “Suçun Sosyolojisi” üzerine; Eylül İdemen Doğramacı ile de yeni çevirisi “Müzede Cinayet” ekseninde bir sohbet gerçekleştirildi.


Öyküler, disiplinlerarası içerikler ve dahası…

Halis Koç’un “Kan Çarpması” ve Ahmet Ziya Yıldırım’ın “Eski Yaralar” öyküleriyle birlikte Gülseda H. Çelebi’nin tefrikası “Körelmiş Masumiyet” ilk bölümüyle, Yunus Çankaya’nın tefrikası “Kayıp Zaman” ikinci bölümüyle, Bünyamin Tan’ın çevirisiyle okurlarla buluşan “Korku İpi” tefrikası ise üçüncü ve son bölümüyle dergide yer aldı. Bu sayıda ilk kez bir haiku da yayınlandı: Ahmet Vehbi Doğramacı’nın suçu odağına alan haikuları bundan sonra SUÇÜSTÜ’ne eşlik edecek.


Hasan Hayyam Meriç’in “Doğa Suçları Müzesi”, Didem Kazan Sol’un “Eugène Delacroix: Suç, Sanat ve İnsan Ruhunun Çatışması”, Murat S. Dural’ın “Öyle Olmaz Böyle Olur” ve İlhan Alemdar’ın “Türk Polisiye Yazarlarına Dair” yazılarının yanı sıra Aysu Şahlı’nın Aile Cinayetleri ve Selin Bak’ın Siyahlı Sarışın romanlarına dair yazdıkları kritik yazıları da SUÇÜSTÜ’nün 8. sayısında sizi bekleyen içerikler arasında.

Comments


bottom of page