top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Kültür kavramına dair netlik kazanmak isteyen herkese

İletişim alanının önde gelen profesörlerinden Arthur Asa Berger’in Kültür Eleştirisi, kültür kavramına dair netlik kazanmak isteyen herkesin ve özellikle öğrencilerin, deyim yerindeyse, imdadına koşuyor.

Edebiyat teorisinden Marksizme, psikanalizden göstergebilim ve sosyolojiye kadar pek çok kavram bu çalışmada son derece sade ve anlaşılır bir dille çok sayıda örnekle anlatılıyor. Kitabın meramı yazarın şu sözlerinde de ifade buluyor:

“Etrafınızdaki dünyayı farklı görmeye başladığınızda ya da bu kitapta öğrendiklerinizi medyaya, politikaya, sanata, popüler kültüre ve gündelik yaşamın çeşitli yönlerine uygulayabileceğinizi düşündüğünüzde bu yapıt amacına ulaşmış olacaktır.”


Arthur Asa Berger, 1965 ile 2003 yılları arasında ders verdiği San Francisco Eyalet Üniversitesi'nde Yayın ve Elektronik İletişim Sanatları Fahri Profesörüdür. 100'den fazla makale, çok sayıda kitap eleştirisi ve 60'tan fazla kitap yayınlamıştır. En son kitapları arasında Media and Communication Research Methods: An Introduction to Qualitative and Quantitative Approaches (2013), The Academic Writer's Toolkit: A User's Manual (2008), What Objects Mean: An Introduction to Material Culture (2009) adlı üçüncü baskı bulunmaktadır. , Bali Tourism (2013), Tourism in Japan: An Ethno-Semiotic Analysis (2010), The Culture Theorist's Book of Quotations (2010) ve The Objects of Our Affection: Göstergebilim ve Tüketici Kültürü (2010). Ayrıca Durkheim Öldü: Sherlock Holmes Sosyolojik Teoriye Tanıtıldı (2003) ve Kimlik Hatası: Kültürel Çalışmalar Cinayet Gizemi (2005) gibi bir dizi akademik gizem yazmıştır. Kitapları sekiz dile çevrildi ve otuz kitabı Çince'ye çevrildi.


KÜLTÜR ELEŞTİRİSİ

Alfa Kitap, 2022

Arthur Asa Berger

Çeviren: Özgür Emir

Tür: Araştırma

232 s.

bottom of page