top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

LiteraTür Online Çocuk Edebiyatı Festivali

16-22 Kasım tarihleri arasında, Goethe Enstitüsü ve Kovan Ajans işbirliğiyle gerçekleştirilecek festival boyunca tüm etkinliklere katılım ücretsiz olacak.



Türkçe ve Almanca edebiyatları arasında yeni bir kapı açan LiteraTür şimdi de çocuk edebiyatını tüm yönleriyle ele alacak bir festivale ev sahipliği yapıyor. Çocuk edebiyatına gönül verenler LiteraTür Online Çocuk Edebiyatı Festivali’nde buluşuyor! 


Çocuk ve gençlik kitapları yayıncılığına ışık tutulacak festivalde Alman ve Türk yayıncıların gerçekleştireceği profesyonel buluşmada iki ülkenin çocuk edebiyatı eserleri yeni dilinde çıkacağı yolculuğa hazırlanacak.

Carlsen’in deneyimli telif hakları sorumlusu Sylvia Schuster, telif hakları yönetimine yönelik bir masterclass atölyesi düzenleyecek. Hem yazar, hem yönetmen, hem de gezgin olan ama hep çocuklar için üreten Anja von Kampen yaratıcı okuma etkinliği gerçekleştirecek. Son dönemin öne çıkan ilüstratörlerinden Gözde Eyce ve yazar Sima Özkan çocuklara yönelik, bir tohumun yolculuğu temalı çizim etkinliği düzenleyecekler. "Çocuklarla felsefe" alanında özgün çocuk kitaplarının yazan Tuğçe Ebesek Büyükuğurlu, “Düşünce Deneyleri” atölyesinde çocuk düşünürlerle buluşacak. Medyayı Sorgulayan Çocuklar kitabının yazarı Alp Gökalp, çocuklarla medya okuryazarlığı atölyesi gerçekleştirecek. Çeviri etkinliğinde Olcay Mağden Ünal ve Manuela Volz, çocuk edebiyatında çeviri dili olarak Türkçe ve Almancayı, dilin sınırları ve imkanlarıyla masaya yatıracak. Günışığı Kitaplığı ise yıllardır düzenlediği yayıncılık konferansına ilişkin deneyimlerini paylaşacak.


Etkinlikler ilgili detaylara ve programa ulaşmak için lütfen tıklayın:


bottom of page