top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

O Ada Senin Bu Ada Benim

30 yazar, Adil İzci tarafından bir araya getirilen O Ada Senin Bu Ada Benim adlı seçkide, birer öyküyle adalara giden yolları önümüze seriyor!


"Zeyyat Selimoğlu’nun bir kitabının da adı olan “Bir Ada Soyunuyor” öyküsü de ah ne güzeldir! Orada daha yakın yılların bir adasından- Heybeliada’dan- nice albenili kesitler izleriz.

Örnekleri artırmak olası… Nitekim bu kitapta Jan Neruda, Nejat Gülen, Adnan Özyalçıner, Demir Özlü, Selçuk Erez, Nihat Ziyalan, Yüksel Pazarkaya, Necati Tosuner, İsmail Hakkı Gülsoy, İsmet Tokgöz, Bercuhi Berberyan, Selim İleri, Tülin Dursun, Gültekin Emre, Şükran Yücel, Behlül Ablak, Zeynep Aliye, Vecdi Çıracıoğlu, Arife Kalender, Adil İzci, Haydar Ergülen, Ayşe Sarısayın, Yasemin Yazıcı, Yiğit Baner, Jale Sancak, Nuray Çiftçi, Aziz Gökdemir, Pelin Özer, C. Hakkı Zariç, Uğur Deveci birer öyküyle adalara giden yolları önümüze seriyor!


Ada!

Ne güzel bir sözcüktür o!

Söylemesi de, türlü türlü imgesi de…

Sait Faik’in “Haritada Bir Nokta” öyküsünün ilk bölümcelerini anımsayalım: Bırakalım yüz yüze gelmeyi, ardından da ayak basmayı, haritadaki bir ada -altı da üstü de bir noktadır- Sait Faik’e bir anda nelerin nelerin sözünü vermez ki!"


Adil İzci, 1954’te Niğde’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini aynı yerde gördü. 1972’de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde başladığı yüksek öğrenimini aynı okulun Yeni Türk Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı (1978). İlk şiiri 1984’te Hürriyet Gösteri’de basıldı. Şiir ve yazıları Çağdaş Türk Dili, Var­lık, Yasakmeyve, Nar, Poetik’us, E, Adam Sanat, B(aşk)a, Türkiye’de Sanat, İnsan, Şiir Oku, Şiir-lik, Şiir Ülkesi, Yine Hişt, Dize, Kıyı, Uç, Yaşasın Edebiyat, Göçebe, Çıkın, Güzel Yazılar, Kiraz, Cumhuriyet Kitap, Kum, Lacivert, Yazılıkaya, Kitap-lık, Mavi Liman, Mühür, Sincan İstasyonu vb. dergilerde ve Cumhuriyet gazetesinde yayımlandı.


O ADA SENİN BU ADA BENİM

Adil İzci

Oğlak Yayınları, 2023

Türü : Edebiyat /Hikâye

240 s.

bottom of page