top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Öykülerinizi kim değerlendiriyor?

Öyküleriniz yayın kurulu üyelerimizden Mahir Ünsal Eriş ve Doğuş Sarpkaya tarafından değerlendirilerek okurlarıyla buluşuyor.


16 Eylül 2021'de Peyman Ünalsın Gökhan'ın "Zaman İçinde Antigone" isimli ilk yayımladığımız öyküsüyle Literaöykü bölümümüzü Literaedebiyat.com'da okurlarımızla buluşturduk. O tarihten bu güne 200'den fazla öyküyü yayın kurulu üyelerimizden Mahir Ünsal Eriş ve Doğuş Sarpkaya değerlendirmesiyle yayımladık, 250.000'den fazla okurla buluşturduk. Öykülerini bizimle paylaşan edebiyatseverlere ve okurlarımıza teşekkürlerimizle.



Mahir Ünsal Eriş

Yazar ve çevirmen. Öykülerini topladığı Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde adlı ilk kitabı 2012 yılında İletişim Yayınları’ndan çıktı. 2013 yılında çıkan Olduğu Kadar Güzeldik adlı ikinci öykü kitabı, 2014 yılında, 60. Sait Faik Öykü Armağanı’na layık görüldü. 2015 tarihinde kaleme aldığı ilk romanı Dünya Bu Kadar (İletişim Yayınları)’ın ardından Öbürküler (Kara Karga Yayınları) Diğerleri (Kara Karga Yayınları), Sarıyaz ve Kara Yarısı (Can Yayınları), Gaip (Mundi Kitap) adlı kitapları yayımlandı. Genç yaşlardan beri çevirmenlik yapan Eriş, İspanyolca, İngilizce, Portekizce, Fransızca, İbranice gibi çeşitli dillerden çok sayıda kitap, makale ve öyküyü dilimize kazandırmıştır. İlk olarak Gümüşlük Akademisi ve Mim Sanat bünyesinde dil ve edebiyat atölyeleri de vermeye başlayan Eriş, online ve yüz yüze atölye çalışmalarına Kultura Litera bünyesinde devam etmektedir. Mahir Ünsal Eriş ayrıca Litera Edebiyat’ın yayın kurulunda yer almaktadır.


Doğuş Sarpkaya

1980 İzmir doğumlu editör ve edebiyat eleştirmenidir. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi DTCF Antropoloji bölümünde, yüksek lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Yetişkin Eğitimi anabilim dalında tamamlamıştır. İlk yayınlandığı dönemlerde meraklı bir okuyucusu olduğu BirGün Kitap Eki'nde önce yazar nihayetinde ise editör olmuştur. Aynı zamanda Ayrıntı Dergi yayın kurulu üyesidir. Yazıları Karşı Düşler, Refleks, Lacivert, İzafi, 14 Şubat Dünyanın Öyküsü, Redaksiyon, Ayrıntı gibi dergilerde yayımlanmıştır. Sarpkaya, Litera Edebiyat'ın da yayın kurulunda yer almaktadır.

bottom of page