top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Seyhan Livaneli Öykü Yarışması 2023 sonuçları açıklandı

2023 Seyhan Livaneli Öykü Ödülünü Anıl Çetinel Örselli'nin oldu.

Amacı, “Edebiyat dünyamıza soluk katabilecek yeni yazarlar ortaya çıkarmak ve Seyhan Livaneli’nin değerli anısını yaşatmak.” olan ödüle başvurular, 2022 Haziran ayında alınmaya başlanmıştı. Öykü türünde kitabı yayınlanmamış adaylar, herhangi bir ödül almamış olan ikişer öyküsüyle ödüle başvurdu. Dördüncüsü düzenlenen yarışmanın bu yılki konusu “Boşluk” olarak belirlenmişti.


Zülfü Livaneli, Barış İnce, Jale Sancak, Gaye Boralıoğlu, Hakan Akdoğan, Menekşe Toprak ve Zafer Köse’den oluşan seçici kurul, beş adayı finalist olarak belirledi:


Nuray Elçin, Nurdan Pak, Merve Çömelek, Anıl Çetinel Örselli, Gülcan Ukşal Aksoy.


Finalistler arasında yaptığı ikinci tur değerlendirme sonrasında, seçici kurul, ödülü Anıl Çetinel Örselli’ye vermeyi kararlaştırdı.


2023 ödül törenimiz 17 Mart’ta yapılacaktır. Tüm edebiyat severlere açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek Kozyatağı Kültür Merkezi’ndeki gecede, jüri üyelerinin düzenleyeceği panel ve söyleşilerle, bir edebiyat etkinliği gerçekleştirilecek. Ayrıca Ferhat Livaneli, müzik dinletisiyle

bizlerle olacaktır.


Aynı gece, bir önceki yılın kazananı Servet Şan Durukan’ın Eksik Parça Yayınları’ndan çıkacak kitabı için imza etkinliği de yapılacak.


Bu yılın kazananı Anıl Çetinel Örselli’nin de, gelecek yılki törene kadar kitabı Eksik Parça Yayınları tarafından yayımlanacaktır.


Düzenleme Kurulundan Ayça Erdura, bir sonraki yıl için belirlenecek konu ve şartların Haziran 2023 tarihinde duyurulacağı bilgisini verdi.


Ödül töreni 17 Mart 2023 Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü Gazanfer Özcan sahnesinde saat 20:00’de gerçekleşecek.

bottom of page